A baktériumok típusai megtalálhatók a sminkben

Staphylococcus Epidermidis

Ha az évek során felhalmozta a sminket, és soha nem tűnik el, hogy eldobja őket, akkor itt lehet az ideje, hogy a régi, az új pillanatban eljusson. Ennek egyik oka, hogy a régi smink – különösen a korábban használt smink – olyan baktériumok tenyésztési helyeként társul, amelyek súlyos bőr- és szemfertőzésekhez vezethetnek. Bár a smink számos formája olyan tartósítószereket tartalmaz, amelyek a baktériumok növekedésének lassítását szolgálják, még mindig megtapasztalhatják a régi összetételből származó bakteriális fertőzést. Ha a smink elszíneződött, furcsa szagú vagy egy évnél régebbi, akkor el kell dobnia.

Staphylococcus Warneri

A Staphylococcus epidermidis a staff baktériumok egyik formája, amelyet rúzsokra, szemhéjakra és szemlencsékre talált a laboratóriumi vizsgálatok során. Míg ez a baktérium gyakran megtalálható az emberi bőrön, a fertőzött immunrendszernek – súlyos betegség, időskor vagy krónikus betegség miatt – fertőzést okozhat. Ennek a baktériumnak néhány törzse rezisztens az antibiotikum kezelésére, és súlyosan érintheti a beleket, ha kezeletlenül marad.

Pseudomonas Aeruginosa

A staphylococcus baktérium csoport másik tagja, a Staphylococcus warneri szintén megtalálható az emberek és az állatok bőrén. Bár nem okozhat mellékhatásokat az egészséges immunrendszeri betegségekben, súlyos reakciókat és betegségeket okozhat azokban az esetekben, amelyekben az immunrendszer veszélyeztetett. A legszélsőségesebb esetekben ez a baktérium endocarditishez köthető, ami a szívcsapok károsodása.

Meticillin-rezisztens Staphylococcus Aureus

A Pseudomonas aeruginosa egy gyakori baktérium, amely a talajban, a vízben és a bőrön található, és gyulladás, bőrkiütés és súlyos esetekben összefüggésben van a szepszissel – súlyos fertőzéssel, amely szervvesztést okozhat. Pseudomonas aeruginosa, amely olyan szempillaspirálban él, amely szemet szúrhat vagy behatolhat a szem lágyszöveteibe vagy membránjaiba.

A baktériumok egyik legsúlyosabb formája, a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA), a régi sminkre emlékeztet, és fertőzést, például bőrgyulladást vagy rózsaszín szemet okozhat, amely ellenállhat az antibiotikum kezelésnek. Ez a baktérium nagyon veszélyesnek tekinthető, mivel a fertőzés könnyen elterjedhet. A smink alkalmazása során a sminkben jelen lévõ MRSA csecsemõt, nyílt vágást vagy a szem és az orr nyálkahártyáját adja. A fertőzés kezdeti jelei, beleértve a vörösödést, a gyulladást és a fertőzött terület feletti melegséget. Ha úgy gondolja, hogy MRSA fertőzött, azonnal keresse fel a kezelést.