A fizikai büntetés hosszú távú hatása a gyermekre

Áttekintés

A szülõi jog szükségessé tétele a gyermek elrendezése. Bár a fizikai vagy testi, büntetés illegális olyan helyeken, mint Svédország, akkor általában gyakorolják Amerikában. Egy 1999-es felmérés, amelyet Murray A. Straus és Julie H. Stewart vezetett, az amerikai szülők testi testvérei szerint, a szülők 94 százaléka három vagy négy éves korukra szedte a gyermekeiket, és 50 százalékuk még mindig a 13 éves gyermek éves. A felmérés azt is feltárta, hogy az afrikai-amerikai és az alacsony jövedelmű szülők a leginkább fizikai büntetést alkalmaznak. Bár a gyakori, a fizikai büntetésnek negatív hatásai vannak.

Agresszió a gyermekekben

A fizikai büntetés modellek a gyermekek agresszióját. Lynn Namka, EdD szerint a fizikai büntetés több aggressziót okoz a gyermekben, még akkor is, ha eleinte úgy tűnik, hogy abbahagyja a viselkedést. A gyerekek nem mindig értik a különbséget az elfogadhatatlan fizikai agresszió, amelyért megbüntetik őket, mint például az ütés és a lökés, valamint a fizikai agresszió, amelyet büntetésként kapnak. Az amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a testi büntetés fokozhatja az iskolai gyerekek agresszióját.

Fizikai bántalmazás

A fizikai büntetést kapó serdülők háromszor nagyobb valószínűséggel nőnek fel a saját gyermekeikkel szemben, Straus szerint. Straus tanulmánya szerint a soha meg nem robbant serdülők 7 százaléka felnövekszik a gyermekeik visszaéléséért, szemben a megsebesültek 24 százalékával. A spanking azt tanítja a gyerekeknek, hogy nem szabad bántani az embereket, és ez azt eredményezheti, hogy úgy gondolja, hogy megoldja a problémákat. Ezek a gyerekek folytathatják ezt a gondolkodásmódot a felnőttkorra, és megkísérelhetik őket megütni házastársuknak vagy gyermekeiknek, az Ask Dr Sears szerint. Meg kell azonban jegyezni, hogy az emberek túlnyomó többsége, függetlenül attól, hogy fizikai büntetést kapott-e vagy sem, nem valószínű, hogy visszaél a gyermekeikkel.

Károsodott kognitív fejlődés

A fizikai büntetés hatással van a kognitív fejlődésre. Egy Murray A. Straus és Mallie J. Paschall 1998-as tanulmánya, az “Anyák és a gyermekek kognitív fejlődésének testi fõképessége” címmel kiderült, hogy a gyerekek, akiket elkábították, kevésbé voltak képesek lépést tartani a korukra várt kognitív fejlõdési szinttel. Még csökkentheti az IQ-jukat, jegyzi meg a Pszichológia ma. Az elrejtés csökkentheti a gyermek agy szürke anyagát, ami döntő fontosságú, mivel befolyásolja a tanulási képességeket.

Megrongálódott érzelmi fejlődés

A fizikailag büntetett gyermekek is érzelmileg károsodhatnak. A szóban forgó gyermekek, akiket szóban vagy fizikailag bántalmaztak, valószínűleg pszichológiai zavarokat mutatnak, az Ask Dr Sears szerint. A gyermekbántalmazásnak minősülő fizikai büntetés alacsony önbecsülést, agyi károkat, figyelemzavarokat és anyagfelhasználást eredményezhet, állítja az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma. Ez vezethet a rossz szociális készségekhez, szorongáshoz és depresszióhoz, amikor a gyerekek felnõttek.