A szerves finomítatlan kókuszolaj spektrumának felhasználása

Áttekintés

A kókuszolaj rendkívül magas közepes láncú trigliceridekben, egyfajta telített zsír. Attól függően, hogy mely forrásokból gondolod, a kókuszdióolaj egészségtelen a magas telített zsírtartalom miatt, olyan étrendi csoda, amely segít Önnek több kalóriát égetni, vagy egyszerűen egy főzési összetevőt, amely kellemes trópusi ízeket ad hozzá kedvenc ételének. A finomítatlan olaj a kókuszolaj nyers, szűz vagy fűtetlen formája, szobahőmérsékleten szilárd, de enyhe melegségnek kitéve is folyékony marad.

Falatozás

A kókuszolaj enyhe – nem meglepő – kókusz íz. A finomítatlan, nyers vagy szűz változat erősebb ízű, mint a kifinomult kókuszolaj. Függetlenül attól, hogy Ön szerint ellentmondásos tanulmányokat folytat és marketing-hype arról, hogy vajon kókuszolajat eszik-e vagy sem, könnyű fogyni, egy kókusz kókuszolaj még mindig kielégítő táplálékot biztosít, ami a magas zsírtartalmának köszönhetően tartós energiát biztosít.

Hajkondícionáló

A kókuszolaj puha szilárd anyag szobahőmérsékleten, de érintkezik a testmeleggel. A Virgin Coconut Oil weboldala javasolja, hogy kenjük a kókuszolajat a fejbőrébe 20-30 percen át, mielőtt lemossuk a hajadat, vagy éjszakán át hagynánk, és reggel megmosnánk a hajad, hogy mind a hajat, mind a fejbőrt nedvesítsük. Húzzon fel egy törülközőt a haj körül, vagy tegyen egy törülközőt a párnájára védelemért, ha egyik napról a másikra hagyja az olajat.

Bőrhidratáló

A kókuszolaj nagyon hidratál. Duzzogjon egy kicsit csiszolt ajakra vagy száraz bőrre, és ez szó szerint megolvad a bőrébe. Ne öblítse le a maradványokat, hanem hagyja, hogy az olaj leüljön, amíg teljesen fel nem szívódik. Ha van napégés és más égési jogorvoslat nem áll rendelkezésre, helyezzen kókuszolajat az égőre, mint hidratáló.

Fogkrém összetevő

Nincs olyan tudományos vizsgálat, amely a kókuszolaj hatékonyságát fogkrémként értékeli. De a Kokonut Pacific egy receptet kínál a természetes fogkrémhez, melyet 2 evőkanál kombinálva készítenek. Kókuszolaj 3 evőkanál. Szódabikarbóna, valamint az édesítéshez szükséges stevia vagy xilítol és néhány csepp illóolaj az ízesítéshez.

Egy cikk az Emagazine.com-ról azt javasolja, hogy kókuszolajat használjunk a bogyók, a salátaöntetek vagy a kenõolaj alapjaként, vaj helyettesítõként és sütéshez. Használhatja azt is, ha bármely más étolajat használ. A kókuszolaj megkülönböztető ízű, ezért kis mennyiségben kísérletezzen vele.

Főzés