Az orvosi ragasztószalag típusai

Papír

Az orvosok, ápolónők és egyéb egészségügyi dolgozók orvosi ragasztószalagot használnak a kötszerek lefedésére, biztonságos IV vonalakat, oxigéncsöveket vagy járdákat. Otthon tartsa az orvosi ragasztószalagot az első segédeszközben, hogy megvédje a kötszereket és a párnákat. Kiválaszthatja az általános célú szalagot, bár a speciális szalagokat speciálisabb munkákhoz tervezték.

Műanyag

A papír orvosi szalag könnyedén könnyezik, így gyors választás a könnyű kötszerek számára. A papírszalag könnyedén tapad a bőrön. Ez jó választás az érzékeny bőrű emberek számára, például a kisgyermekek és az idősek számára.

Szövet

A műanyag orvosi szalagok perforálhatók, így a levegő elérheti a sebet és a nedvességet, hogy elpárologjon vagy szilárd legyen. A tömör műanyag szalag védi a kötszereket a nedvességtől. A műanyag szalagok erősebbek a papírszalagnál, és biztonságosan tarthatják a nehezebb kötéseket vagy csöveket. Noha egyes műanyag szalagok könnyedén szakadnak, néhány darabot méretre kell vágni ollóval.

Hab

A szalagok poliészterből, pamutból, taftából vagy szálak kombinációjából álló szalagok erősek és rugalmasak. Olyan kényelmetlen területekre terjednek ki, mint a bicepszek, amelyek kibontakoznak és mozgásban vannak. Ez a szalag elég erős ahhoz, hogy nehezebb csöveket és vastag kötéseket tartson, vagy egy műanyag bilincs felét összekapcsolja. A szövetszalagot ollóval ollóval vághatod vagy levághatod.

Az orvosi szalag vastag és párnázott. A legerősebb orvosi szalag, kompressziós kötszereket tarthat. A habszalag szintén nagyon nyújtható, így hasznos a kötszerek megtartása olyan nehéz helyzetben, mint a térd vagy a könyök elhajlása. Szükség lesz éles ollóval a habos orvosi szalag levágására.