Fajta spekulák

Pederson Speculum

A speculum orvosi eszköz műanyagból vagy fémből készült. Ez az eszköz arra szolgál, hogy az orrüreg és a hüvely nyílásait úgy nyissa ki, hogy a vizsgálatot elvégezzék. A spekulum kisebb sebészeti beavatkozások során is alkalmazható, vagy idegen testek eltávolítása az orrüregből.

Graves Speculum

A Pederson speculum egy hüvelyi spekulus, amelyet a kismedencei vizsgálatok során használnak. Ez a lapos, keskeny speculum olyan nők számára készült, akiknek szűk hüvelyi csatornái vannak. A keskeny hüvelyi csatornákat traumatikus sérülések és hegszövet okozhatja. Ők is megtalálhatók az idős nők és a nők, akik még soha nem volt közösülés. Ezzel a keskeny speculummal kiküszöbölhetők a kismedencei vizsga néhány kellemetlensége, és megkönnyítik a belső struktúrák megjelenítését annak érdekében, hogy azok méretük és formájuk normális legyen. A Pederson speculum fémben és műanyagban kapható.

Gyermekpír

A Graves speculum egy hüvelykujj, amely kis, közepes és nagy méretben áll rendelkezésre. A Graves speculum számlája szélesebb, mint a Pederson speculum számlája. A speculum oldalai szintén hajlottak. A Washingtoni Egyetem szerint ez a fajta speculum a leginkább olyan nőknél használható, akik szexuális kapcsolatban álltak egymással. Ez azért van, mert a hüvelyi csatorna szélesebb lehet a szexuálisan aktív nőkben, így a Graves speculum tágabb számlája szükséges a méhnyak méhnyakának és más belső struktúráinak megjelenítésére. A Graves speculum műanyag és fémfajtákban is kapható.

Az orrpajzs

A gyermekek spekuluma rövidebb speculum, amely olyan betegeknél alkalmazható, akiknek soha nem volt közösülésük, és ennek eredményeképpen nagyon keskeny hüvelyi csatornákkal rendelkeznek. Nevének ellenére a gyermekgyógyászati ​​speculumot általában nem használják gyermekgyógyászati ​​hüvelyi vizsgálatok elvégzésére. A spekulus gyermekgyógyászati ​​vizsga esetén mind a gyermek, mind a szülõ traumatikus lehet. Dr. Susan Pokorny, egy gyermektani nőgyógyász Houstonban, Texasban, azt jelzi, hogy a gyermekek spekuluma nyírja a himnuszt.

Az orrüszkóp hasznos eszköz az orrüreg és egyéb testrések belsejének megjelenítésére. Különösen hasznos lehet a kisgyermekek orrüregébe behelyezett idegen testek eltávolítására. Az orrüvegek rozsdamentes acélból és eldobható műanyag fajtákból állnak rendelkezésre. Míg a rozsdamentes acél modellek stabilak és tartósak, drágák, és minden használat után meg kell mosni és sterilizálni. Ez kiegészíti az orvosi asszisztens vagy a nővér feladatait, és nem alkalmas a sürgősségi osztályok vagy az elfoglalt orvosok gyakorlatára. Az eldobható műanyag modellt egy betegen alkalmazzák, és azonnal egy vizsgálatot vagy orvosi eljárást követően ártalmatlanítják. Az orrüveget egy engedélyezett orvosnak kell megrendelnie, mivel nem áll rendelkezésre a nagyközönség számára.