Fejfájás tünetei szédüléssel

Áttekintés

A legtöbb idő alatt a fejfájás nem jelent súlyos problémát, és egyedül pihenéssel, hidratálással és túlcsordulással járó fájdalomcsillapítással távozik. Ha súlyos fejfájást, szédülést vagy koordináció hiányát tapasztalja, sürgősségi ellátást kérjen, de ha a fejfájás és a szédülés enyhe, akkor várhat, hogy megnézze, hogy önmagában jár-e, mielőtt orvosához fordulna tanácsért.

Terhesség

Terhesség esetén szédülést okozhat. A hormonok felelősek mindkettőért, magyarázza az Amerikai Terhességi Szövetség. Ezek a hormonok az erek pihentetését okozzák, ami segít a vérnek a baba könnyebb táplálásában. Sajnálatos módon ez az anyaállat alacsonyabb vérnyomását okozza, ami szédülést és fejfájást okozhat. A terhesség alatt ezen betegségek egyéb okai alváshiány, alacsony vércukorszint és a hányás kiszáradása lehet. Elég pihenni, lassan felállni egy ülő vagy fekvő pozícióból, és a jó étkezés segíthet mind a fejfájás, mind a szédülés feloldásában a terhesség alatt. Ha súlyos fejfájást vagy szédülést tapasztal, forduljon egészségügyi szolgáltatójához.

Súlyos magas vérnyomás

A magas vérnyomás, vagy a magas vérnyomás általában nincsenek tünetek. Valójában a magas vérnyomást néha “csendes gyilkosnak” nevezik, mert szervi károkat, szívrohamot vagy stroke-ot tapasztalhat anélkül, hogy észlelné a betegség tüneteit. A KidsHealth szerint súlyos esetekben fejfájást, szédülést, émelygést és orrvérzést tapasztalhat. Ha tudod, hogy magas vérnyomása van, és ha ilyen tünetei vannak, azonnal forduljon orvosához.

migrén

A migréneket gyakran a fejfájások, a leggyakoribb tünetek társítják. A fejfájás alatt vagy közben azonban a migrénes betegek gyakran szédülést vagy szédülést tapasztalnak. A Vestibularis rendellenességek szövetsége beszámol arról, hogy a migrénes betegek mintegy 25 százaléka szédül. A migrénes betegeknél alkalmazott kezelések közé tartoznak az étrend változásai és a gyógyszerek.

sokk

Agyrázkódás az agysérülés egyik típusa. A MayoClinic.com szerint agyrázkódás tünetei közé tartozik a fejfájás, szédülés, zavartság, amnézia, fülcsengés és fáradtság. Bizonyos esetekben hányingert, hányást vagy elmosódott beszédet is tapasztalhat. Ha a tünetei továbbra is fennállnak, vagy ha hányni, görcsöket kapnak, egyenlőtlen dilatációt tapasztalnak a tanulókban, hallják a füleket, vagy elveszítik a szag vagy ízérzést, sürgősségi ellátást kérnek.