A cymbalta negatív mellékhatásai

Hányinger

A Cymbalta (duloxetin) egy általánosan alkalmazott szorongásos rendellenesség, depresszió, fibromialgia és diabéteszes idegfájdalom kezelésére javallt. Ez a gyógyszer egy olyan gyógyszerosztály része, amely szelektív szerotonin és norepinefrin újrafelvétel-gátlóknak nevezik, amelyek az agyban lévő vegyi anyagok szintjének növelésével járnak. Beszélje meg a Cymbalta negatív mellékhatásait az orvosával a kezelés megkezdése előtt.

Székrekedés

A Cymbalta leggyakoribb mellékhatása émelygés. Az USA Food and Drug Administration (FDA) által adott klinikai vizsgálati adatok szerint a Cymbalta-kezelésben részesülő betegek körülbelül 25% -ánál tapasztaltak hányingert. Összehasonlításképpen, a placebóval kezelt (cukorbetegekkel kezelt) betegek mindössze 9% -a hasonló mellékhatásokat jelentett. Az émelygés kényelmetlen lehet, és mozgáskorlátozott tevékenységek, például járás vagy lovaglás közben rosszabbá válhat. A Cymbalta bizonyos betegeknél szájszárazságot vagy csökkent étvágyat is okozhat a kezelés alatt, ami egyes betegekben súlycsökkenéshez vezethet. A gyomorspecifikus mellékhatások előfordulásának korlátozása érdekében orvosa javasolhatja, hogy a Cymbalta-t egy kis étkezés vagy snack után étkezzen.

Álmosság

A Cymbalta-kezelés alatt székrekedéshez vezethet, ami megnehezíti Önt a bélmozgás kialakulásában. A klinikai vizsgálatokban ezt a gyógyszert szedő betegek becslése szerint a székrekedés a kezelés mellékhatásaként jelentkezett. A placebót szedő betegek mindössze 4% -a jelentette hasonló mellékhatásokat, magyarázza az FDA. A székrekedés tünetei hozzájárulhatnak az émelygéshez, és gyomorpanaszok, görcsök vagy fájdalom társulhatnak.

Megnövekedett izzadás

Miután bevenni egy Cymbalta adagot, a kezelés mellékhatásaként abnormálisan fáradt vagy álmos lehet. Egyes betegek szédülést, gyengeséget vagy homályos látást is tapasztalnak az álmossággal együtt. Az ilyen mellékhatások negatívan befolyásolhatják a figyelmes és figyelmes magatartás képességét vezetés közben vagy a munkahelyi vagy iskolai tevékenységekben való részvétel során. A súlyos fáradtság, gyengeség, fáradtság vagy ájulás mellékhatásait azonnal közölni kell kezelőorvosával.

Öngyilkos gondolatok

A Cymbalta-kezelés alatt túlzott izzadást tapasztalhat – különösen éjszaka során. A megnövekedett izzadás miatt az ágynemű vagy a ruha nedves lehet, amikor reggel felébredsz. Találhatja azt is, hogy az éjszakai izzadás miatt gyakran ébredsz egész éjjel, ami hozzájárulhat az álmosság vagy a fáradtság mellékhatásaihoz.

A 24 év alatti betegek, akik olyan antidepresszánsokat szednek, mint a Cymbalta, fokozottan veszélyeztetik a kezelés során öngyilkossági gondolatokat. Gyermeke gyermekorvosának vagy orvosának azonnal értesítenie kell, ha szokatlan változásokat észlel a gyermeke viselkedésében, például fokozott depresszióban, pánikban vagy agresszióban, vagy ha elkezdi gondolkodni a károsításról vagy a gyilkosságról.