A kurkuma előnyei

Áttekintés

A kurkuma, amelyet a kurkuma általában ismert, segíthet különböző különféle betegségek kezelésében. A gyógyítók több mint 4000 éve használják gyógynövényt gyógyászati ​​célokra. Az ayurvédikus és a hagyományos kínai orvoslásban a gyógynövények a Curcumát hatékony gyulladásgátló szerekként és sebgyógyítóként értékelik. Bár általában úgy tekintik biztonságosnak, ahogy az irányított, nagy dózisok kurkuma okozhat gyomorhurut vagy ritka esetekben, fekélyek. A University of Maryland Medical Center szerint az ételben található kurkuma mennyiségét biztonságosnak tekintik. Cukorbetegek vagy epeköves betegek, bizonyos vényköteles gyógyszerek, valamint terhes vagy ápoló nők esetében a kurkuma-kiegészítők nem vehetők igénybe anélkül, hogy először orvosával beszélnének.

Emésztési problémák

A kurkumin serkenti az epek termelését az epehólyagban, ami javíthatja az emésztést. A német E bizottság, a szakértői testület, aki meghatározza, hogy mely gyógynövényeket kell biztonságosan előírni az országban, támogatja a kurkuma különböző emésztési problémák kezelésére, többek között az emésztési zavarok, puffadás, gáz és dyspepsia kezelésére. A gyógynövény gyulladásos állapotban szenvedőknek is előnyös lehet, mint pl. Fekélyes vastagbélgyulladás. A 2006-ban “Clinical Gastroenterology and Hepatology” című tanulmányában olyan betegeket vizsgáltunk, akiknek a colitis ulcerosa remisszióban volt. A napi kurkuma-kiegészítőkben részesülő betegek sokkal alacsonyabb relapszusát tapasztalták, mint a placebót szedő betegek hat hónapon keresztül.

osteoarthritis

A kurkuma bizonyos haszonnal járhat az osteoarthritisben szenvedők számára, mivel képes csökkenteni a gyulladást. Indiában a gyógyítók évezredek óta használják a gyógynövényt gyulladásos állapotok, például arthritis kezelésére és megelőzésére. Egy 2009-ben publikált tanulmány a “Journal of Alternative and Complementary Medicine” tanulmányában vizsgálta azokat a betegeket, akik térdízületi gyulladásban részesültek, vagy hat hónap alatt naponta Curcuma domestica kivonatot vagy ibuprofent szedtek. A vizsgálat végén a kutatók azt találták, hogy a Curcuma domestica ugyanúgy működött, mint az ibuprofén az ízületi gyulladás által okozott fájdalomcsökkentő fájdalom csökkentése nélkül, káros mellékhatások nélkül.

Rák

Bár a kutatás még mindig előkészített, a kurkuma segíthet megakadályozni, ellenőrizni vagy akár megölni többféle rákot, beleértve az emlőt, a vastagbélt és a prosztatát. A 2001-ben a The Prostate tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kurkumin jelentősen gátolja a prosztatarák növekedését és korlátozza annak terjedését. Bár további humán vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az orvosok ajánlhassák a kurkuma ajánlását, úgy tűnik, hogy az anyag erősen képes számos különböző rák elleni küzdelemre. A Maryland Egyetem Orvosi Központja elmagyarázza, hogy a gyógynövény a rákos növekedést előidéző ​​erek növekedésének megállításával működhet, és megelőző hatásai antioxidáns aktivitásából származhatnak, ami megvédi a sejteket a károsodástól.

Egyéb előnyök

A gyógynövények és az orvosok a kurkumát a gyomorfekély, a cukorbetegség, a bakteriális és vírusfertőzések, az uveitis és az ateroszklerózis kezelésére használják, bár a tudományos kutatás csak most kezdte megvizsgálni a gyógynövény hatékonyságát a betegségek kezelésére. A kurkuma hagyományos, bár klinikailag nem bizonyított felhasználási területei közé tartozik az ekcéma, endometriózis, tendinitis, bursitis, carpal tunnel-szindróma, szürkehályog, májcirrhosis, epekő, halitózis, periodontális betegség, szívbetegség és AIDS kezelésére.