A túlzott ibuprofén hatása

Gyomorrontás

Az Ibuprofen egy általánosan alkalmazott over-the-counter és vényköteles fájdalomcsillapítás, amely a nem szteroid gyulladásgátló (NSAID) osztály része. Az ajánlott dózisnál az ibuprofen enyhíti a fájdalomhoz, gyulladáshoz vagy lázhoz társuló tüneteket, minimális mellékhatással. A túl sok ibuprofén bevétele számos kellemetlen hatás kifejlődéséhez vezethet, amelyek azonnali orvosi segítséget igényelhetnek.

Légzési nehézségek

Túl sok ibuprofén lehet mérgező és káros lehet a béltraktusra. Ha túl sok ibuprofent szed, hányingert, hányást vagy súlyos gyomorfájást okozhat. Gyomorfájdalom, magyarázza a Maryland Egyetem Orvosi Központja, lehet a belső gyomor- vagy bélvérzés eredménye. A magas ibuprofén szint növelheti a savtermelést a gyomorban, ami gyomorégést okozhat. A gyomorégés tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom, a torok égése és nyelési nehézség. A hasmenés — a laza vagy vizes székletgyártás okozta állapot – előfordulhat, ha túl sok ibuprofent szed, és hasi fájdalmat vagy puffadást okozhat. Túlzott izzadás vagy bőrkiütés is kialakulhat ezekkel a tünetekkel együtt.

Homályos látás

A magas ibuprofénszint egyes emberekben légúti depressziót okozhat. A légzésdepresszió lassú vagy nehéz légzést okozhat, ami sípoláshoz vagy köhögéshez vezethet.

Csengetés a fülbe

Nagyobb ibuprofén szedése után látásproblémákat fejleszthet. A homályos vagy kettős látás okozhat szédülést vagy szédülést, és zavarhatja a normális viselkedési képességet.

Zavar

Bizonyos emberek tapasztalhatnak csengést a fülekben – a tinnitus nevű állapotot – túl sok ibuprofén bevétele után. A fülzúgás tünetei mellett a fülzúgás tünetei lehetnek sziszegés, zümmögés, kattogás, fütyülés vagy fülbemászás érzékelése. A tinnitus hatással lehet egy vagy mindkét fülre, és megnehezíti, hogy hallja vagy koncentráljon.

A túl sok ibuprofén bevétele után egy személy zavarossá válhat, vagy nehéz megérteni (inkoherensnek). A mozgás, a rossz koordináció és a fejfájás tünetei is kialakulhatnak.

Álmosság

Görcs

Az ibuprofen feleslegben lévő szintje egyes emberekben álmosságot okozhat. Az ibuprofen túladagolás súlyos eseteiben ájulás vagy tudatvesztés is előfordulhat.

Az abnormális görcsrohamok, reszketések vagy rohamok – amelyekre a test irányíthatatlan rázása jellemezhető – túl nagy ibuprofén bevételének következményei lehetnek. Az ilyen tünetekhez szédülés, tudatvesztés vagy kóma társulhat.