A cink-lozengek mellékhatásai

Áttekintés

A cink olyan ásványi anyag, amely segít a szervezet immunrendszerének támogatásában, miközben segíti a sejtosztódást, valamint a DNS és a fehérje szintézisét, magyarázza a Dietary Supplements Office. Ha hideg tüneteket, például orrdugulást vagy torokirritációt okoz, előfordulhat, hogy a cink-lozenges kezelés csökkenti a kényelmetlenségét. Ezek az orálisan adagolt pasztellák over-the-counter készülékekben kaphatók, és csak az utasításoknak megfelelően használhatók. Beszéljen orvosával, ha kérdése merül fel a cink paszta mellékhatásairól.

Gyomor-diszkomfort

A cink paszta kezelés után gyomorzavarok jelentkezhetnek, az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete beszámol. Növénygyulladást, émelygést érezhet vagy hányni kezdhet. Ezek a mellékhatások is hozzájárulhatnak az étvágy ideiglenes elvesztéséhez. Ha súlyos vagy tartósan gyomorpanaszokkal járó mellékhatásokat tapasztal, konzultáljon orvosával.

Hasmenés

A cink-lozengerek által okozott emésztőszervi irritáció hasmenést okozhat, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center jelentései. Ha hasmenést tapasztal, gyakori, vizenyős bélmozgásokat tapasztal. Ön is kialakulhat hasi puffadást vagy görcsöt a hasmenéssel együtt. A krónikus hasmenés növelheti a túlzott folyadékvesztés miatt a dehidratálódás kockázatát. Kérjen kezelőorvosát, ha a hasmenés több napnál hosszabb ideig fennáll.

Orális irritáció

A cink-lozengek irritálhatják a száj belsejét, figyelmeztet a Linus Pauling Intézet. A nyelv vagy a torok kellemetlen érzésed lehet. Ezek a cink-cukorkák szájon átesett mellékhatásai átmenetiek és a kezelés befejezése után csökkennek. A cink-lozengeket csak a szájon át jelentkező mellékhatások súlyosságának korlátozására használják.