A legjobb ételeket enni, ha rákos

húsok

“Rákosod van” három szó, amit senki sem akar hallani. A kezelés előrehaladtával a rák nem feltétlenül halálos ítélet, de nehéz időket és gyakran sok egészségügyi kihívást jelent, amelyet a páciensnek le kell küzdenie. A rákbetegek gyakran úgy érzik magukat, mintha nem tudnának megtenni valamit a rák ellen, de a valóság az, hogy a betegek nagy hatással vannak a saját egészségükre. A Cancer Cure Alapítvány szerint a megfelelő táplálkozás segíthet csökkenteni a kemoterápia és más rákkezelés mellékhatásait, például émelygést, fogyást és hányást. Az immunrendszert is növelheti, hogy a rákbetegek jobban tudják küzdeni a rákot, és hatékonyabban megakadályozzák a fertőzést.

Zöldségek

A húsok, mint a marhahús, a csirke és a pulyka jó választás a rákos betegek számára, mivel a fehérje és a vas mennyisége tartalmaz. A Nemzeti Egészségügyi Intézet, a táplálékkiegészítők hivatala szerint a húsok, különösen a vörös hús tartalmaz heme vasat, a vasatípust, amelyet a szervezet legjobban felszív. A vas oxigént szállítja a véráramba a sejtekhez, amelyeknek szüksége van rá, ezáltal csökkenti a fáradtságot, segít megelőzni a vérszegénységet és erősíti az immunrendszert. A húsokban, például marhahúsban és csirkében található fehérje segít a szervezetben a fertőzés leküzdésében és a gyógyulásban is, a ChemoCare.com webhely szerint.

Gyümölcsök

Az American Cancer Society megállapítja, hogy a zöldségekben megtalálható antioxidánsok, például a brokkoli és a spenót segítenek a rákos sejtek elleni küzdelemben, miközben fontos vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak. A keresztkötéses zöldségek, mint például a brokkoli és a káposzta, nagy mennyiségben tartalmaznak rákkeltő antioxidánsokat. Bár a zöldségekben megtalálható antioxidánsok nem tudják ténylegesen gyógyítani a rákot, lehetséges, hogy felgyorsíthatják a gyógyulást és megkönnyíthetik a rákos sejtek elleni küzdelmet. A rákos betegeknek minden nap különféle zöldségeket, például édesburgonyát, paprikát, káposztát, brokkolt és sárgarépát kell kapniuk.

Teljes kiőrlésű gabonák

Csakúgy, mint a zöldségek, a gyümölcsök számos fontos tápanyagot tartalmaznak, amelyet a rákbeteg nem hagyhat ki. Az American Cancer Society megmagyarázza, hogy a narancs, a papaya, az áfonya és a mangó gyümölcsei antioxidánsok, amelyek segítik az immunrendszert megerősítő és a rákos sejtek elleni küzdelemben. Az egyes gyümölcsökben, például a kajszibarackban, a mangóban és a cseresznyében található béta-karotin csökkenti a rák kockázatát, az American Cancer Society szerint. A rost, a szénhidrátok, a vitaminok és az ásványi anyagok, amelyek a sokféle gyümölcsben rendelkezésre állnak, segíthetnek a rákbetegeknek a lehető legjobban érezni magukat.

A ChemoCare.com azt ajánlja, hogy naponta két-három adag teljes gabonát, például barna rizst fogyasztanak. Az egész szemek, mint a barna rizs és a 100 százalékos teljes kiőrlésű kenyér vagy tészta tartalmaz szénhidrátokat és B-vitaminokat, amelyek elősegítik az energia szintjét. A rákos betegek gyakran kemoterápiával vagy egyszerűen a rákos sejtek elleni küzdelemben fáradtak vagy gyengeek, de a teljes szemek segítenek a rákos betegeknek abban, hogy jobban érzik magukat.