A méh miómák és polipok jelei

Áttekintés

Az méhnyálkahártya és a polipok egyaránt a méhszövet rendellenes növekedései, és hasonló tüneteket okozhatnak. A polipok az endometriális szövetből nőnek, a méhhez kötődő szövetek és a méhnyak a méh izom növekedései, a Chicagói Advanced Fitness Centrum szerint. Mindkettő általában nem vírusos vagy jóindulatú, Dr. Paul Indman szerint. A polipok növekedni tudnak, majd eltűnnek, míg a méhnyak, amint kifejlődnek, állandóak.

Vérzés

Mind a polipok, mind a májgyulladások hüvelyi vérzést okozhatnak. A méh üregében nőtt alsómellusos fibroidok nagyon nehéz időszakokat okozhatnak a periódusok közötti vérzés mellett. A polipok hüvelyi vérzést vagy foltosodást okozhatnak az időszakok között, vagy súlyos vagy hosszan tartó periódusokkal társulhatnak, a Mayo Clinic szerint. A menopauza után mind a köldök, mind a polipok hüvelyi vérzést okozhatnak.

Bővített utat

Számos nagymértékű nőstény fibrózis vagy mühólyag képződhet a normálisnál nagyobb méhtől. Ezt gyakran az orvos tapogatja. A polipok általában túl kicsi ahhoz, hogy tapinthatóak legyenek, habár a méhnyakon átnyúlhatnak.

Fájdalom

A fibroidok méhcsuklást és kellemetlenségeket okozhatnak. A közeli szerveket és szöveteket is nyomhatják, és hasi vagy húgyhólyag-fájdalmat okozhatnak. A méh külső oldalán elhelyezkedő, és a méhhez erősített kóros méhnyak súlyos fájdalmat okozhatnak, ha a kar elcsavarodik. A polipok általában nem okoznak fájdalmat.

Nem fertőző vagy véletlenszerű

Bizonyos típusú fibroidok és polipok meddőséget okozhatnak az embrió beültetésének zavarásával. A méh üregébe ütköző alsómellusú méhnyálkahártyák magzatvétellel is járhatnak, az Advanced Fertility Center szerint. A nagy polipok vagy több polipok is vetélést okozhatnak, bár a polipok és a meddőség közötti kapcsolat ellentmondásos, a Mayo Clinic szerint. A Mayo Clinic kijelenti, hogy a polipok eltávolítása magasabb terhességi arányhoz vezetett a méhen belüli megtermékenyítésben és in vitro megtermékenyítésben részesülő páciensekben bizonyos vizsgálatokban.