Az ifjúsági sport negatív hatásait

Áttekintés

A szervezett sportok lejátszása bármelyik fiatal sportoló érdeklődés egyik legjobb tapasztalatának tekinthető. Egy játékos javíthatja képességeit, barátaival és megtanulhatja, hogyan lehet egy csapat tagja. De a tapasztalat nem mindig jótékony. A fiatal sportolók egy edzővel összekapcsolódnak, aki jobban érdekli az egóját, mint egy fiatal személy segítését. A barátságok kialakulása helyett egy fiatal személy elszigeteltnek érzi magát. A sérülések a kemény verseny miatt is előfordulhatnak.

Szegény Coaching

Az ifjúsági sportcsapat edzője képes arra, hogy a tapasztalatot élvezetes vagy nyomorúságos helyzetbe hozza egy fiatal sportoló számára. Ha egy edző olyan játékokat és bajnokságokat nyer, amelyek nem hangsúlyozzák a tanulást és élvezetet, akkor nem a megfelelő ember a fiatalok vezetésére. Egyes edzők meleg és barátságosak lesznek a fiatal játékosok számára, ha jól teljesítenek, de akkor úgy viselkednek, mintha alig tudnák a fiatalt, ha belevágnak. Ez tönkreteheti a fiatalok hozzáállását, és fájdalmasvá teszi a tapasztalatokat.

sérülések

A szervezett ifjúsági sportok olyan lépéseket tesznek, amelyek megakadályozzák a fiatalok szerzését a játék közben. De a sport nem kockázatmentes, sőt a megfelelő technikákkal is, a játékosok megsérülnek. Ez különösen igaz, ha olyan sportágakat játszanak, mint a labdarúgás, a jégkorong és a labdarúgás. Sérülések is előfordulhatnak a kosárlabda, a baseball, a röplabda és a tenisz. A súlyos sérüléseket szenvedő fiatalok (térd, váll, hát és nyak) esetleg ismételten versenyhelyzetbe kerülhetnek.

Szülői nyomás

Néha a sportolók szülei nyomást gyakorolnak a fiatal előadókra. Egyesek nyilvánvalóak lehetnek, és konkrét elvárásokat támasztanak. “Azt várlak, hogy legalább két találatot kapj ma este”, mondja az apa, mert reméli, hogy jó teljesítményt hoz. Mások azt jelezhetik, hogy a családnév a vonalon van és veszélyt jelent. “Jobb, ha nem teszel semmit, ami zavarba hozna engem”, lehet a szülők utolsó szavai, mielőtt gyermeke befogadna. Ezek káros szavak. Még akkor is, ha a gyermek jól teljesít, miután meghallotta ezeket a szavakat, minden, amit érzett, megkönnyebbülés. Nem fogja érezni az örömöt, amelyet ezek a sportok elősegítenek.