Sárga gyökér használata

Bőrfeltételek

A sárga gyökér, más néven sárga szemölcs, cserje sárga gyökér és goldenseal, már nemzedékeken, mint természetes kezelés és népi orvoslás. A gyökérről úgy gondolják, hogy előnyös a különböző tünetek és betegségek kezelésében, bár napjainkig egyetlen tudományos vizsgálat sem mutatott bizonyított hatékonyságot számos ilyen állapotban, állítja a Drugs.com. Azonban a sárga gyökér továbbra is népszerű és gyakori gyógynövény-kiegészítő, amelyet az egészséges élelmiszerboltokban találnak szerte a világon.

Antibiotikum

A sárga gyökerek az Egyesült Államokban vadon élnek, és az indiánok és a múlt generációk természetes eredetű gyógymódként használják különböző bőrbetegségek kezelésére, beleértve az ekcémát, a rosaceát, a pikkelysöműt, a pelenkakivetést és az aknét. A Maine Coast Herbals honlapján. A sárga gyökeret az orvosok is használják az orvosi kezelések, például a besugárzási terápiák által okozott sebek és bőrbetegségek kezelésére, az American Cancer Society szerint.

légző

A sárga gyökereket már régóta használják természetes antibiotikumként, a Herb Wisdom honlapján. A gyógynövény tulajdonságai számos antibakteriális és fertőzésellenes, valamint gyulladáscsökkentő hatással bírnak az emésztési, légzőszervi és immunrendszer védekezés szempontjából. A gyógynövényt az ételcsökkentéshez is felhasználják, és bőséges vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, például az A, C, E és B-komplex vitaminokat, amelyek elősegítik az immunrendszert, és küzdenek a betegség és a fertőzés ellen.

Emésztőszervi remedy

A sárga gyökeret az indiánok és más generációk használják generációk számára a Herb Wisdom weboldalának megfelelően a megfázás, allergia, asztma, szénanátha és allergiás nátha okozta légúti fertőzések tüneteinek csökkentése érdekében. A gyógynövény tulajdonságai úgy gondolják, hogy segítenek az orrban, a szájban és a torokban található olyan nyálkahártyáknak, amelyek sok légzőszervi állapotban duzzadtak vagy gyulladtak.

Rovarriasztó

Az indián amerikaiak sárga gyökérrel kezelték az émelygést és a gyomorhurutot, állítja az erőforrás-honlap, amely az indián növényi gyógyszerekre vonatkozó erőforrás. A gyökereket egy teába főztük, és kortyolgattunk, amelyet a Cherokee széles körben alkalmazott emésztési rendellenességek kezelésére használt.

Az indiánok a sárga gyökeret rovarriasztónak is használták a gyökér elkendőzésével és a medve-zsírral való keverésével, valamint a rovarcsípés elleni védelemre a bőrön dörzsölve.