A vinpocetin egészségügyi előnyei

Áttekintés

A vinpocetin olyan vegyi anyag, amely vincamin nevű anyagból származik. A Vicamin egy olyan vegyület, amelyet a közönséges periwinkle növényben találtak, tudományosan Vinca major néven. Jerry Cott Ph.D. szerint, az FDA farmakológusa / toxikológusa, a vinpocetin növeli a vér áramlását az agy kiválasztott részeire. A vinpocetin értágító tulajdonságainak köszönhetően ennek a botanikai kivonatnak a fogyasztása jelentős egészségügyi előnyökkel járhat. Meg kell jegyezni, hogy 2010-től a vinpocetint alternatív kezelésnek tekintik, és mint ilyen, orvoshoz kell fordulnia, mielőtt bármilyen állapotot vinpocetinnel kezelne.

Gyulladásgátló

A Vinpocetine kivonat erős gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, állítja a Rochester-i Egyetem kutatói szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy a vinpocetin hatékonyan csökkenti a tüdőgyulladást. A tüdőgyulladást általában szteroidokkal kezelik, azonban a vinpocetin kezelés ugyanolyan hatást fejt ki a szteroid használatával járó mellékhatások veszélye nélkül. Ez a kutatás az ilyen gyulladásos rendellenességekhez, például a krónikus obstruktív tüdőbetegséghez és a reumatoid artritiszhez alternatív kezeléseket biztosítana.

Kognitív funkció

A Vinpocetine javítja az agyi véráramlást és a kognitív funkciót, a 2007 júliusában publikált tanulmány szerint az Ideggyógyászati ​​Szemle című folyóiratában. A vizsgálatot Magyarországon végezték, melynek során az enyhe kognitív károsodással járó stroke-ot szenvedő betegekre koncentráltak. Arra a következtetésre jutott, hogy a vinpocetin-kezelés javítja az agyi véráramlást és a kognitív funkciót ebben a betegpopulációban.

Hajhullás

A Vinpocetine hatékony kezelés a hajhullás ellen, írja a szerző, Beth M. Ley a “Vinpocetine: revitalizálja az agyad a Periwinkle Extract” című könyvében. Jelenleg a hajhullás kívánt kezelése a minoxidil, amely erős perifériás agyi értágító. A Drugs.com szerint vannak olyan súlyos mellékhatások, amelyek a minoxidil használatával kapcsolatosak, mint például a túlzott alacsony vérnyomás és a mellkasi fájdalom. A Vinpocetine, az agyi vasodilatátor is ugyanazt a megelőzést nyújtja a hajhullás ellen, anélkül, hogy mellékhatásai lennének, jegyzi meg Ley.

Szédülés

A Vertigo-t úgy definiálják, mint a fonás vagy az örvény hirtelen érzését, amelyet gyakran kísértés, egyensúlyhiány, izzadás, émelygés vagy hányás kísér. A Michigan Egyetem Orvosi Központja szerint a vinpocetin csökkentheti a szédülés tüneteit a kivonat értágító hatásának köszönhetően. A vinpocetin ajánlott dózisa vertigó kezelésére napi 15 mg.