Ezüst-szulfadiazin krémet használ

Áttekintés

Az ezüst-szulfadiazin krém olyan szulfamid gyógyszer, amely megöli a baktériumokat és az élesztő szervezeteket, amelyek sebfertőzésekhez vezetnek, különösen súlyos égési sérülések esetén, vagy ahol halott szövet jelen lehet. Az ezüst-szulfadiazin csak helyi alkalmazásra szolgál. Általában 3-5 mm vastag rétegben alkalmazzák. Lehet, hogy újra kell használni a krémet, ha az ágyon vagy a ruhákon dörzsöl. Az égetett területet rendszerint folyamatosan a krémréteg borítja a legjobb védelem és a leggyorsabb gyógyulás érdekében. A krém alkalmazása során steril eldobható kesztyűt kell viselni, és mindig kövesse az orvos utasításait az égések kezelésére.

Súlyos hőérzékenység

Az ezüst-szulfadiazint elsődleges topikális sebkezelésként lehet alkalmazni másod- és harmadfokú égések esetén. Ez a krém eltávolítja a baktériumokat és az élesztőt, amelyek a gyógyulási folyamat során bőrfertőzésekhez vezetnek. A krémréteg tipikusan a sebeken folyamatosan, a hely tisztításával és a napi kétszer történő ismételt alkalmazásával történik. A necrotikus szövetek súlyos égési sérülései szükségessé teszik a debridementet – az elhalt szövet eltávolítását az egészségügyi szolgáltatótól. Az ezüst-szulfadiazin krémet közvetlenül az eljárást követően steril kesztyűkkel lehet alkalmazni.

Kémiai égések

Az ezüst-szulfadiazin krém hatásos a dermális kémiai égések kezelésére. Hasonlóan alkalmazzák a hőhullám kezelésére – a nekrotikus szövet eltávolítása és a napi tisztítás elengedhetetlen a gyógyulás környezetének fenntartásához. Az ezüst-szulfadiazin krém rétege megóvja a területet a fertőzéstől.

Leégés

Súlyos leégés a másodlagos égési sérülésekkel. Ezüst-szulfadiazin krémet alkalmazhatunk hólyagos leégéshez, más típusú égésekhez hasonlóan. Megkérhetjük, hogy naponta mossuk a területet, és naponta kétszer újra alkalmazzuk a krémet. Ha másodlagos fertőzés következik be, akkor általában a gyógyulási folyamat késői – használja a krémet mindaddig, amíg az orvos azt tanácsolja.

Stasis dermatitis

A sztasis dermatitisz az alsó lábak bőrgyulladása, melyet összegyűjtött vénás vér okoz. Ezt a gyulladás és a sejthalál okozó gyomorhurut vagy limfatikus rendellenességek okozzák, amelyek bőrelváltozásokat okozhatnak. Néha ezüst-szulfadiazin krémet ajánlunk az ilyen károsodások gyógyulásának elősegítésére.