Jelzi, hogy allergiás a kutyákra

Áttekintés

A kutyák allergiáját a kutya dander okozza. Az összes kutya folyamatosan csöpög. A Dander a haj és a bőr mikroszkopikus része, amelyeken fehérjealapú olajkiválasztás van. Mivel a dander kissé változik az egyik kutyáról a másikra, lehetséges, hogy egy személy allergiás reakciót vált ki egy kutya, és nem egy másik, még akkor is, ha ugyanolyan fajta. A kutyáknak okozott allergiás tünetek általában észrevehetőek, amikor belépsz egy olyan területre, ahol a kutya már volt.

Bőrkiütések

A kutyák allergiája bőrkiütést vagy apró dudorokat okozhat. A kiütés általában viszkető. Bizonyos esetekben ez a bőrirritáció csak akkor található, ha a kutya közvetlen kapcsolatban áll veled. Azonban, mivel a kutya dander a levegőben van, lehetséges, hogy ez a tünet olyan területeken jelenjen meg, amelyek nem érintkeztek a kutyával.

Légzőszervi irritáció

Az orrfolyás és az asztmás tünetek a kutyák allergiájának gyakori jelei. Ha ezeknél a tüneteknél, a légzészavarban vagy a légszomjban csak akkor kezdődik, ha kutyája közel van, lehet, hogy allergiás a kutyára. Általában a tünetek enyhíthetők over-the-counter allergia gyógyszerrel. Azonban a gyermekek és a kutyák számára nagyon érzékenyeknek szembe kell nézniük az allergiával az immunszuppresszív terápiához.

Viszkető szemek

A viszkető szemek a kutya allergiás reakciójának másik jele. Általában ez a tünet csak akkor jelenik meg, ha valami olyasmit ér hozzá, amit a kutya megérintett. Azonban, ha jelentős mennyiségű csöpögött körülötted, lehetséges, hogy a szemed víz nélkül megérintse a kutyát.