Megoldások a vízszennyezés megállításához

Áttekintés

A legtöbb vízszennyezés a földön kezdődik, nem a vízben. A tengeri környezet szennyezésének nyolcvan százaléka kezdett elfolyóvá válni. A mai műtrágya holnapi tengeri ökoszisztémát szünetel. A mai motorolaj a viharcsatorna lefolyására a holnapi halméreg. A mai ipari lefolyás holnap ivóvíz szennyező. Az átlagos állampolgár segíthet a vízszennyezés megállításában.

A veszélyes hulladékok megfelelő eltávolítása

A nem ártalmatlanított hulladékok a talajvízbe, az ivóvízforrásokba és a vadon élő állatokba juthatnak. Soha ne ürítse ki a folyékony hulladékot mosdókba, WC-kbe vagy viharcsatornákba. Fagyálló, festék és lakk, gyepápoló szerek, herbicidek és peszticidek, valamint mindenféle kőolaj megfelelő hulladékkezelő helyeken kell elhelyezni. Nézze meg a Earth 911-et (lásd: Források) az ilyen hulladékok újrahasznosítására vagy megfelelő ártalmatlanítására.

Védje a forrásvizet

A forrásvíz olyan víz, amelyet ivóvízhez használnak. Tartalmazhat talajvízeket, víztartó rétegeket, tavakat és tározókat. Az ilyen források védelme érdekében először meg kell tanulnia, hogy hol tartózkodnak az Ön területén. Menjen az EPA “Adott a vízgyűjtő” weboldalára, hogy megtudja, honnan származik az ivóvize. Vizsgálja meg, hogy az “ivóvíz” jelek a tározó körül vannak-e elhelyezve. Tudja meg, hogy ipari vagy mezőgazdasági vegyi anyagok megengedhetők-e a talajvízbe. Légy önkéntes monitor, figyeljen a vízszennyezésre, a lobbi megválasztott tisztviselőire, és oktassa a nyilvánosságot.

Állj meg

Állítsa le a lefolyást azáltal, hogy módosítja a tulajdonát. A rohanás magával viszi az összes hulladékot, amelyet a folyók, a tavak vagy az óceán felé vezet. Pázsit- és kerti vegyszerek, autómaradékok, kisállat-hulladék, bármi, ami a gyepen és a kocsifelhajtóban vízszennyezéssé válhat. A lefolyás megállításához irányítsd a pázsitokra, fákra vagy kertekre. Növényi natúr füvek felszívják a lefolyást. Az aszfaltozott és csupasz földterületek minimalizálása. Csatorna tető víz eső hordókba későbbi használatra kertek és gyepek. Kerülje az esőt, mossa meg a vizet, vagy öntözővizet fogyasszon az ingatlanon az utcán, és viharos csatornákat.

A szennyezés helyi forrásainak vizsgálata

Ha nem tudja, ki a legnagyobb vízszennyező a környéken, derítse ki. A Scorecard szennyezés információs oldala megmondja, hogy milyen szennyeződés kerül a helyi vízbe, és ki a legtöbb szennyező anyagot használja. A szennyezők olyanok, mint a piszkos munkájuk titokban. A szennyezõk kiaknázása motiválhatja szomszédjait, hogy lépéseket tegyenek, és a választott tisztségviselõket szabályozzák.

A túlterhelt szennyvíztisztító telepek egy másik lehetséges vízszennyező forrás. Az Ön által használt vízmennyiség csökkentése csökkenti a szennyvízkezelő rendszerbe kerülő szennyvíz mennyiségét. Telepítse az alacsony áramú csapokat a házba. Javítás szivárog a mosogatóban és a WC-ben. Készítsd el a pázsitodat és a kertet a lehető legkevesebb vízhatékonysággal. Vásároljon víztakarékos mosógépeket és mosogatógépeket. Ismerje meg a leghatékonyabb utat az autómosáshoz, majd tegye a gyepen, nem a kocsifelhajtón, így a fű áztassa a lefolyást.

Csökkentse a szennyvíz mennyiségét