Spray barnító veszélyek

Áttekintés

A spray-k cseréjét gyakran védik, mint egy biztonságos alternatíva a napsütéshez egy napra, vagy a barnító fülkék használatával, hogy bronz fényt kapjanak. De a permetező barnulást nem vizsgálták széles körben, ezért a veszélyek nem ismertek. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala számos figyelmeztetést adott ki a biztonságról és a spray-kről. Kövesse ezeket az ajánlásokat.

Allergiás reakció

A spray-alapú barnítószerek, a dihidroxi-aceton vagy a DHA fő összetevője alapvetően színezi a test felületén lévő halott bőrsejteket, hogy sötétebb hangzást eredményezzen. Míg általában jól tolerálja a bőr, a DHA allergiás reakciója előfordulhat érzékeny bőrű embereknél. Egészségügyi és szépségszalon A SYL.com szerint a legtöbb DHA allergia megjelenik a kontakt dermatitisz, amelyet a University of Maryland Medical Center úgy határoz meg, mint bőrirritációt vagy kiütést, miután közvetlen érintkezésbe került egy anyaggal. Az allergiás reakció viszkető, fájdalmas és csúnya lehet.

Az asztma súlyosbodása

Az asztmás embereknek az önbarnázás egy másik formájára kell gondolniuk. A spray-tannert apró részecskékbe sodorják a folyékony DHA-részecskék. Ha a spray-kben a barnító fülkében nehéz lesz oxigént kapni néhány másodpercig, amit a fülke bekapcsol és befejezi a permetezést. Az asztmás betegek légzést vagy szédülést érezhetnek, és köhögés vagy ájulás érheti, amíg a spray megáll, és friss levegőt kapnak. A DHA súlyosbíthatja az asztmát, valamint más tüdőproblémákat, például emphysemát és krónikus obstruktív tüdőbetegséget (COPD).

Szemirritáció

Mivel a DHA ilyen apró részecskékre porlasztódik, a szemem irritációját kockáztatja, amikor belép a fülkébe. A legtöbb permetező szolárium üzemeltetője azt mondja, hogy szorosan zárja le a szemét, de valamilyen megoldás juthat a szemébe, fájdalmat, viszketést és vörösséget okozva. Az FDA azt javasolja, hogy barnító szemüveget készítsen.

Belégzési kérdések

A DHA-t az FDA hagyja jóvá a bőrön való biztonságosság érdekében. A DHA-t a 80-as évek elején hagyta jóvá, amikor a permetező barnulás először népszerűvé vált. Amikor a DHA-t először engedélyezték, egy helyi krém formában volt, és az FDA tanulmányozta és megállapította, hogy biztonságos a bőrön. Azonban, ha egy porlasztásos barna fülkében, belélegzik a DHA-t. Az FDA soha nem engedélyezte a DHA belélegzését, és megjegyzi, hogy ha az orr és a szájat az eljáráson keresztül védik, a permetezőszert a kezelő nem jóváhagyja.