Tapintható tevékenységek

Érzékszervi tábla

A tapintható tevékenységek ösztönzik a résztvevők érzékeit, különösen az érintés érzését. A tevékenységek jól működnek a gyermekek számára, különösen a tapintatos védekezésre szánt gyerekeknél. Ez a feltétel a La Leche Liga szerint erős negatív reakciót okoz az érintés stimulálásában. A gyermek a tapintásos tevékenységek révén képes különféle textúrákra és tapintható élményekre gondolni.

Puding festészet

Az érzéki tábla az óvodai osztályokban közös központ, de otthoni vagy idősebb gyerekekkel is jól működik. A gyermek méretű asztal felülete sekély kád. A szenzoros asztal gyakran homokkal vagy vízzel van töltve, játékokkal, kancsókkal és más tárgyakkal a gyerekek számára. Más elemek is jól működnek az érzékelési táblában. Módosítsa a tartalmat, hogy illeszkedjen hozzájuk, vagy hogy megfeleljen a gyermek érdekeinek. A lehetőségek közé tartoznak a szennyeződések, levelek, aprított papír, nyers rizs, nyers tészta vagy borotva. A gyerekek használják a kezüket, valamint az érzékszervi asztali eszközöket, hogy manipulálják az asztal tartalmát.

Agyagos öntés

Ez az egyszerű tevékenység jól működik minden korosztály számára, a fiatal kisgyerekektől az idősebb gyermekekig. Keverjünk össze egy pudingot. Válassza ki a kívánt szín alapú ízeket, vagy készítsen vaníliát, és használja az élelmiszer színezést, hogy különböző színű puding festéket készítsen. Ezáltal a festék teljesen fogyasztható, ha a gyermek az aktivitás során az ujjait a szájába helyezi. A gyerekek használják az ujjaikat, hogy beleolvadnak a puding festékbe, hogy festenek egy képet.

Textúra kollázs

Agyaggal vagy tésztával végzett munka egyszerű tapintási tevékenység, amely lehetővé teszi a gyermek számára a kreativitás használatát. Magának az agyagnak a sima, különálló textúrája van, amit a gyerekek felfedezhetnek. Az agyag préselése a gyerekeknek egy másik tevékenységet biztosít. Ők is kapnak lehetőséget arra, hogy az agyagot művészi szempontból olyan tárgyakká formálják, mint a tálak vagy a szobrok.

Séta a felületeken

A textúra kollázs olyan maradékokat használ, amelyeknek külön textúrái vannak. Ilyenek például az alumíniumfólia, a szőnyegmaradványok, a csiszolópapír és a szövet. A kisebb tárgyak, mint például a bab, a szalma és a rizs jól működnek. A gyerekek ragasztót alkalmaznak egy posztertáblára és a textúrált maradékokat a ragasztóra nyomják. A gyerekek megérintik a kollázsok különböző részeit, hogy érezzék a különböző textúrákat. Hasonló lehetőség az, hogy készítsenek textúrát. Az egyes oldalakat különböző textúrák szerint jelölje ki, pl. Sima, durva vagy göröngyös. A gyerekek ragasztanak egy olyan törmeléket, amely megfelel a kijelölt textúrának az oldalra.

A különböző felületeken való járás tapintható élményt nyújt a lábak számára. Távolítsa el a cipőket és a zoknit, mielőtt átmegy egy felületen. A fű és a homok két lehetőség ideális a tevékenységhez. Nem fogják ártani a résztvevők lábát, de különös érzésük van rájuk. Óvatosan ellenőrizze a területet, mielőtt az éles tárgyakat keresné.