A legjobb ránctalanító krémek

Retinol és Tretinoin

Nézzünk szembe, ahogy öregszünk, mindannyian szeretnénk, hogy a bőrünk fiatalon nézzen ki. Az öregedés lassítja a kollagén és az elasztin termelését, a fiatal megjelenésű bőr fő alkotóelemeit. Egészséges táplálkozás, rendszeres gyakorlás és bőséges víz ivás segítséget nyújt. De alig van olyan nő, aki nem fordult bőrápoló krémekhez és krémekhez. Ha olyan bőrápoló termékeket keres, amelyek minimalizálják a ráncokat, keressenek bizonyos összetevőket tartalmazó termékeket. Tájékoztatni kell azonban, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszeradományozó nem szabályozza ezeket a készítményeket, és a hatóanyagok mennyisége ismeretlen lehet.

Hidroxi-savak

A retinol az A-vitamin természetes formája, és az első antioxidáns, amelyet széles körben alkalmaznak a nonprescription ránctalanító krémekben, a Mayo Clinic szerint. Az A-vitamin serkenti a kollagén termelését. A Retinol-ot gyakran használják azok a pattanások, valamint azok, akik csökkentik a ráncokat a hámlasztó tulajdonságai miatt: A csak receptont tartalmazó tretinoin, az A-vitamin származék, az egyetlen helyi hatóanyag, amelyet az FDA photoaging. Bár a tretinoinot használó kezdeti bőrpír, méretezés, égetés és viszketés, mind a finom, mind pedig a nagy ráncoknál jelentettek javulást. A rövid távú reakció miatt egyes orvosok a tretinoint alacsony, nem pedig magas dózisokban írják elő. A terhes nők soha nem használhatják az A-vitamin származékokat a születési rendellenességek miatt.

Coenzim Q10

A hidroxisavak – alfa, béta és poli – a gyümölcssavak szintetikus változatai, a Mayo Clinic szerint. Hámlasztóként, hidroxisavas krémek és krémek eltávolítják az elhalt bőr felső réteget, és felgyorsítják a sima, egyenletesen pigmentált bőr növekedését. Ezek a krémek és testápolók akár kollagént és elasztin termelést is kelthetnek. A Mayo Clinic azt javasolja, hogy a fényvédő használata a használat során és legalább egy héten keresztül legyen, mivel a hidroxi-savak növelik a napsugár sebezhetőségét.

A Q10 koenzim, amelyet mindannyian előállítunk, sejtjeink alapvető működéséhez szükséges, a Mayo Clinic szerint. Mivel a Q10 koenzim természetes termelése a korral csökken, az anyagot tartalmazó krémek csökkenthetik a finom ráncolást, különösen a szem körül. Megvédheti a bőrt a napfájástól is.