A cayenne bors hatása a fekélyekre

Áttekintés

A fekély nyílt seb, amely bárhol a testben jelenhet meg, de általában a nyílt fájdalom típusára utal, mint az emésztőrendszerben. A gyomorfekély fájdalmat, emésztési zavarokat és más kellemetlenségeket okozhat étkezés közben és étkezés után. A legtöbb orvos azt fogja mondani, hogy elkerülje a fűszeres ételeket, mert még jobban irritálhatja a gyomor bélését. Azonban a cayenne bors, fűszeres ízesítő élelmiszerek esetében, ténylegesen pozitív hatást gyakorolhat a fekélyekre.

Megöli a baktériumokat

A 2006. júliusi “Élelmiszertudományi és táplálkozási kritikai értékelés” című cikkében a gyomorfekélyeket részben egy Helicobacter pylori nevű baktérium okozhatja. A capsaicin, a cayenne bors hatóanyaga hatékonyan képes megölni a gyomor bélését fertőző káros baktériumokat, beleértve a H. pylori-t is. A nem barátságos organizmusok eltávolítása az emésztőrendszerből csökkentheti a fekély kialakulásának valószínűségét.

Szabályozza a titkosítást

A Cayenne paprika megakadályozza és enyhíti a fekélyek fájdalmát a gyomorvák szabályozásával. A kapszaicin, amely a cayenne borsot adja hőjének, természetes fájdalomcsillapító hatású lehet. A vegyület megállíthatja a gyomrot is, ami savasodást okozhat, ami irritálja a fekélyt. A Cayenne paprika azt is elmondja a gyomrának, hogy több védőlevet állít elő, ami előzheti meg a fekély kialakulását.

Meglazítja a gyomorégést

A YourCayennePepperGuide.com webhely megmagyarázza, hogy a fűszer enyhíti a gyomorégést, emésztési zavarokat és egyéb emésztési panaszokat, amelyek a fekély és egyéb gyomor-bélrendszeri kellemetlenségek kezeléséhez társulhatnak. Mint minden kiegészítéssel vagy alternatív gyógyászati ​​kezeléssel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a cayenne borsot felszívja a fekélyek vagy a gyomorégés kezelésére.