A legjobb kenyerek az alacsony glikémiás étrendért

Áttekintés

A glikémiás index a vércukor-szénhidráttartalmú élelmiszerek mennyiségét méri. Minél több glükózt termelnek, annál nagyobb a glikémiás index. A GI mérési szabványa fehér kenyér, amelynek GI értéke 100. A “Diabetes Care” című tanulmány megállapítja, hogy a fehér kenyér nagymértékben összefügg a cukorbetegséggel. Azt javasolja, hogy az alacsonyabb GI-értékkel rendelkező kenyér változása (az 55 évesnél alacsonyabb pontszám alacsonynak tekinthető) csökkentheti a cukorbetegség kockázatát és segítheti a súlycsökkenést.

Fekete zabkenyér

A Pumpernickel kenyér durvaszerű rozslisztből készül, amelyből a savanyúság elősegíti az emelkedést. A savanykás indító és a rozsliszt oldható rostjai által termelt aszketikus savak a pumpernickel alacsony GI értéket adnak. A pumpernickel kenyér kiválasztásakor keressen egy német kenyeret és az egész rozsomárt a címkén. A hagyományos cipó esetében a GIListing.com szerint kb.

Teljes kiőrlésű kenyér

A 100 százalékos teljes kiőrlésű kenyér kb. 51-es GI-je van. Eat Right Ontario ezt a kenyeret nevezi meg a cukorbetegség, a rák, a szívbetegség és a stroke kockázatának kisebb kockázatával. Az egész gabonakenyér az endoszperméből vagy belső magból, a bozótból és a magot tápláló csírából áll. A teljesen teljes kiőrlésű kenyér szintén tartalmaz fitonutrienseket, például antioxidánsokat, és segíthet a súly kezelésében.

Kovászos kenyér

A Guelph Egyetem egy olyan tanulmányt idéz, amely négy különböző kenyeret és a szénhidrát anyagcserére, az inzulin szintekre és a vércukorszintre gyakorolt ​​hatását hasonlítja össze. A legelevánsabb válaszok a kemény sütő kenyér. A tanulmányt vezető kutatók úgy vélik, hogy a savanyú kenyér előnyei a savanyú starter erjedéséből származnak. A GI körülbelül 54 a savanyú kenyér esetében, habár a keményítőt csak egy százalékban használják fel, ha nagyobb a GI-értéke.

Árpa Kenyér

Az árpakenyérre az alacsony GI táplálék melletti adagolás mellett választhat. Az egész árpa gabonával készült durva kenyérnek csak 30 glicémiás indexe van, és csak 7 gramm szénhidrátot tartalmaz. A kenyérben talált teljes árpamagok tápértéket is kínálnak, növeli a magnézium és a foszfor bevitelét, két ásványi anyagot, amelyek táplálják a csontjait.