A magnézium ásványi anyag előnyei

Áttekintés

A magnézium lényeges ásványi anyag, amely a szervezetben több mint 300 biokémiai reakcióhoz szükséges, a Dietary Supplements Office (ODS) szerint. A magnézium fontos szerepet játszik az izom-, az idegfunkció és a szívritmus fenntartásában, és segít az immunrendszer támogatásában. A magnézium ajánlott napi adagja vagy RDA 410 mg 14-18 éves korosztálynak, 310-400 mg felnőtteknek 19-30 és 320-420 mg 30 évesnél idősebb felnőtteknek.

Hiány

A Linus Pauling Intézet jelentése szerint, mivel a magnézium gazdag növényi és állati eredetű élelmiszerekben, az emberek, akik egyenletes étrendet fogyasztanak, nem tapasztalhatnak magnéziumhiányt. Ha azonban gyomor-bélrendszeri vagy vesebetegségben vagy alkoholizmusban szenved, nagyobb a kockázata annak, hogy hiányosak lehetnek, ami gyengeséget okozhat a korai stádiumokban, görcsöket, görcsöket és viselkedési változásokat a későbbi szakaszokban. Ha nem kapja meg a magnézium RDA-ját az olyan ételekben, mint a főtt laposhal, diófélék, spenót vagy mogyoróvaj, vegyen be magnézium-kiegészítést.

Agyfunkció

2010-ben a “Neuron” folyóirat közzétette a MIT kutatóinak tanulmányát, jelezve, hogy a magnézium-kiegészítők javítják a memóriát és a tanulást a fiatal és idős állatokban. A ScienceDaily beszámol arról, hogy ez a tanulmány jó okot ad arra, hogy el tudja hinni, hogy ásványi anyag képes javítani a kognitív képességet. Továbbá a tanulmány azt az elméletet támogatja, hogy a magnéziumhiány az öregedő emberek memória romlásához vezethet.

Bones

Az American Geriatrics Society című folyóiratban megjelent 2005-ös tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik magnéziumban gazdag ételeket fogyasztanak, vagy magnéziummal kiegészítettek, szignifikánsan nagyobb csontsűrűséget mutattak az alacsony magnéziumbevitelű egyedekhez képest. A tanulmány különböző fajok és etnikumok önkénteseit vizsgálta, és az afrikai-amerikai férfiak és nők csontsűrűségét nem befolyásolta a magnézium bevitel.

2. típusú cukorbetegség

Mivel a magnézium fontos szerepet játszik a szénhidrátok metabolizálásában, az ODS azt jelenti, hogy az ásvány befolyásolhatja az inzulinaktivitást és a cukorbetegséget. A 2-es típusú cukorbetegség jellemzően alacsony magnéziumszintű. Az “American Journal of Nutrition” című 1992-es tanulmány szerint a magnézium-kiegészítők javíthatják az inzulinaktivitást, és csökkenthetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását a férfiaknál és a nőknél.