A negatív nonverbális kommunikáció hatása a gyermekekre

Áttekintés

A legtöbb szülő úgy véli, hogy a gyermekével való kommunikáció csak beszél, gyakran elfelejti, hogy a hallgatás ugyanolyan fontos része a hatékony kommunikációnak. A nem verbális jelek, amelyeket szülőként küldenek gyermekeiknek, számos módon befolyásolhatják őket. A HealthyChildren.org azt ajánlja, hogy a szülők mérlegeljék, hogy a negatív, nonverbális kommunikáció miként befolyásolja a gyermekeiket.

A támogatás hiánya

Amikor a gyermek érzelmeit és gondolatait nem igazolja a szülei, elkezdheti azt hinni, hogy nem érdekli, mit kell mondania és hogyan érzi magát. A szegény hallgatás egyik módja annak, hogy a szülők a negatív, nonverbális kommunikációt használják gyermekeikkel. Igaz, hogy a legtöbb szülő foglalkozik a karrierjével és az otthonok vezetésével járó felelősséggel, de a jó hallgatási készségek elősegítik a szülők és gyermekük közötti támogató és szoros kapcsolatot. Mobiltelefonnal vagy számítógéppel vagy televíziós tévénézés közben a gyermek megpróbálja beszélni az üzenetet arról, hogy valami más fontosabb, mint a gyermek, és olyan hithez vezethet, hogy szerinted mit kell mondania, nem érdemes hallgatni. A KidsHealth.org azt ajánlja, hogy a szülők minden nap különítsék el az időt, hogy aktívan meghallgassák gyermeküket, hogy támogatást tudjanak nyújtani, és szoros kötést építsenek ki.

Az önbecsülés elvesztése

A testbeszéd vagy megmutathatja a szeretetet, vagy megmutathatja az érdeklődést. Amikor a szülők nem hajlandóak ölelni, csókolni a gyermekeiket, vagy mosolyogni és más ösztönző mozdulatokat hozni, ez önbecsülés elvesztéséhez vezethet. A szerető gesztusok felépítik a gyermeket, és tudatják, hogy otthonos és otthoni gondoskodik. Ha egy gyermeket elfordítasz, vagy taszítod el, amikor fizikai érzelmeket keres, előidézheti, hogy szeretetteljesnek vagy méltatlannak érezheti magát szeretettől. A pozitív kifejezések és a szeretetteljes nem ábrázolt megjelenítések fontosak a gyermek önbecsülésének megteremtéséhez.

A jó szerep modell hiánya

A szülők nagyon befolyásolják, hogy gyermekeik felnőnek és szülők a saját gyermekeik. A legtöbb szülő kommunikál a gyermekeikkel, ahogy a szüleik közlik velük. Ha a nonverbális kommunikáció negatív, a gyermekeknek nincs jó példaképük a megfelelő kapcsolatok kiépítésére. A KidsHealth.org azt ajánlja, hogy a szülők tartsák szem előtt, hogy a gyerekek mindig figyelnek rád. Győződjön meg róla, hogy a nonverbális kommunikáció nem jelentkezik a gyenge szerepmodellezésben. Ha gyermeke lennél boldogtalanul, mivel a szüleid kommunikáltak veled, fontolja meg, hogyan szeretné a gyermekeit meglátogatni, és használjon pozitív nonverbális kommunikációt a negatív, nemverbális kommunikáció ciklusának megszakításához.