Szívtípusú orvosok

Áttekintés

A szívbetegségekre specializálódott orvos kardiológus. Az American College of Cardiology szerint a kardiológusokat arra tanítják, hogy megtalálják, kezeljék és segítsék meg az ereket és a szíveket megtámadó betegségeket. A kardiológus kifejezés alatt néhány típus létezik, amelyek mindegyike a szívkezelés egy másik területére szakosodott. Vannak azonban olyan orvosok is, akik szívbetegségekre specializálódtak, például szívsebészek, akik nem szerepelnek kardiológusként.

Általános kardiológus

A kardiológus számos olyan problémát kezel, amelyek befolyásolják a szív és az ereket. Amikor valaki orvosi kérdéssel foglalkozik, ami a szívvel jár együtt, a kardiológus általában az első állomás. Ha a szívbetegség speciális kezelést igényel, a kardiológus a betegnek egy olyan kardiológusra utal, aki a szükséges eljárással foglalkozik.

Intervenciós kardiológus

A beavatkozó kardiológus a szívbetegek által igényelt nem invazív beavatkozásokat végzi. Brigham és a Nők Orvosi Kórháza részeként a Harvard Orvosi Iskola részeként az intervenciós kardiológusok olyan betegeket kezelnek, akik szívkoszorúér-betegséggel, szívbetegséggel és perifériás érbetegséggel foglalkoznak. Az IC-k olyan eljárásokat hajthatnak végre, mint az angioplasztika és a sztentelés (ballon beillesztése az artériába a véráramlás növelése érdekében, és egy hálós ballon beültetése az artériába annak nyitása érdekében), carotis arteria stenting, embolikus védelem (szűrők segítségével laza artériák Plakk), atherektómia (kis pengék vágják le az artériás falakról), és mitrális szelep javítás.

elektrofiziológus

Az elektrofiziológus kiterjesztette a képzést olyan kérdésekben, amelyek a kóros szívritmusok diagnosztizálására és kezelésére vonatkoznak. Meghatározzák, hogy a páciens a hirtelen szívdobogás kockázatával jár-e olyan tesztek elvégzésével, mint például egy elektrofiziológiai vizsgálat, amelyben szignálokat küld a szívizomból, hogy megnézze, hogy a beteg kamrai tachycardiát vagy gyors szívverést eredményez-e. Egy másik vizsgálatot végeznek az elektrokardiogram, amelyet a kórházban végeznek, vagy a páciensnek egy halter monitorral történő küldésével. A Heart Rhythm Foundation jelentése szerint az elektrofiziológia területe a leggyorsabban növekvő specialitás a kardiológiában.

Gyermekkardiológus

A gyermekkardiológus csecsemők és gyermekek szívegészségügyi ellátására specializálódott. Ha egy csecsemő vagy gyermek kiáll, vagy gyanítható, hogy szívritmuszavar, kipróbálják a gyermekkardiológus specialitását. Meghatározza, hogy milyen típusú szívvizsgálatot kell elvégezni a betegen, valamint a rendelni kívánt szívműködést. Az American College of Cardiology szerint néhány kardiológus fenntartja az orvos / beteg kapcsolatát, amíg a páciens 18 éves.

A szívsebész egy kardiológus, aki nagyon invazív szívműködést végez. Ezek közé tartoznak a szív-by-pass műtétek és más nyílt szívműtétek. Az érrendszeri sebész a szívelégtelenséggel, de a szíven kívüli vérereket folytatja. A Rochester General Hospital megállapítja, hogy az érrendszeri sebészetet leggyakrabban igénylő eljárásokban atheroszklerózis lép fel, amelyben az artériás falak vastagok lesznek a plakk felépítése és a tromboflebitis miatt, ami a vérrögökön keresztül történő duzzanata. Mind a szív-, mind a vascularis sebészek szorosan együttműködnek a kardiológusokkal a szívre ható állapotok kezelésében.

Szív- és érrendszeri sebészek