Tippek és technikák a pulzus lassításához

Áttekintés

Bár az átlagos amerikai pihenő pulzus 60-80 ütés percenként, az American Heart Association szerint a pulzusszám sokkal nagyobb lehet, ha stresszes helyzetben. A stresszes helyzetek személyenként különböznek. Akár nyilvános beszédről van szó, akár nagy játékról, állásinterjúról, vagy akár egy első időpontról, amely megkapja az impulzust, lecsökkentheti a relaxációs technikákat.

Mély lélegzés

A mély lélegzés egyszerűen elvégezhető, és bármiben tehet szinte bármilyen helyzetben anélkül, hogy másnak is észrevehető. A cél az, hogy teljesen és mély lélegzetet hagyjon a hasuktól. A Maryland Egyetem Orvosi Központja azt tanácsolja, hogy egyik kezét a gyomrára és az egyiket a mellére helyezze, miközben ülő helyzetben van. Lélegezz be annyira, amennyire csak tudsz a hasad felé, úgy, hogy a kézed ellen nyomja, de a mellkasod nem emelkedik sokat. Lassan exhale és ismételje, amíg a szívritmus lelassul.

Progresszív relaxáció

A MayoClinic.com és a Maryland Egyetem Orvosi Központja egyaránt azt javasolja, hogy progresszív relaxációt alkalmazzon relaxációs technikának a szívfrekvencia csökkentésére. A progresszív relaxáció során egy időben feszülsz és lazítasz az izomcsoportodat. Kezdje a lábujjával és a lábán, a törzsén és a karján keresztül haladjon végig, és véget érjen a fejével és a nyakával. Tartsa meg a feszültséget legalább öt másodpercig, mielőtt pihentetne 30 másodpercig, és továbbhaladna a következő testrészéhez.

Autogén tréning

Az autogén tréningben szellemi képeket és a szervezet tudatát használja a kevésbé stresszes állapotba való elmozduláshoz, magyarázza a MayoClinic.com. Meg kell próbálnia a hangsúlyt a képek és a szavak megnyugtatására fordítani, miközben felismeri a test fizikai feszültségét és dolgozik, hogy hagyja, hogy ezek a feszített területek szabaduljanak fel és lazuljanak. A Maryland-i Egyetem leírja ezt a folyamatot, először békés környezetet fogalmaz meg, amely megnyugtatja az elmét. Ezután a test különböző részeiben, például súlyos végtagokban vagy teljes, mély lélegzeteknél fogva összpontosítanak a fizikai érzékelésekre.