Vitamin-allergia jeleit és tüneteit

Orrdugulás

Sok ember bevonja a vitaminokat, hogy a testüket szívességet élvezik, de ritka esetekben a vitamin allergia valóban káros mellékhatásokat okozhat. A HealthTree.com szerint a vitamin és dózis típusától függően az allergiás tünetek és tünetek változhatnak. A vitamin allergia tünetei általában az általános ételallergia tüneteinek, például az orr-szövődményeknek, az asztmának, a bőrkiütéseknek és az anafilaxiás sokknak. Ha kellemetlen reakciókat tapasztal, amikor vitaminokat szed, beszéljen orvosával az ok és a legjobb kezelés lehetőségeinek meghatározásához.

Asztma

Amikor a szervezet allergiás reakciót tapasztal, a hisztamint a legtöbb allergiás tüneteket okozó hízósejtek termelik. A hisztamin egy olyan kémiai hormon, amely lágy szövetekben gyulladást okoz. Az egyik első hely, amely a gyulladás jeleit és tüneteit mutatja, az orrüreg. A simaüregek megnövekednek a megnövekedett véráramlás miatt, és a MedlinePlus szerint elvágják az illető normálisan az orron keresztül történő légzését. Az orrdugulás nyomást gyakorol a fejre, fájdalmat okozva a fülben, a szemekben és az arcokban. Az orrdugulást, amely vastag, sárgás alakul ki, orvosnak kell értékelnie.

Bőrkiütések

A HealthTree.com szerint az asztma egy vitamin allergia tünete. Az asztmás tünetek a vitamin-kiegészítés bevétele után néhány percen belül jelentkeznek. A gyakori tünetek közé tartozik a sípolás, köhögés, légzészavar, mellkasi fájdalom és a légzés képtelensége, a MayoClinc.com szerint. Ezt a megnövekedett hisztamin okozza a tüdőben, gyulladást és duzzanatot okozva. Ha az asztma tünetei rosszabbodnak vagy gyakoriak, akkor orvoshoz kell fordulnia.

Anafilaxiás sokk

A bőrkiütés egy általános allergiás jel és tünet a vitamin-kiegészítés felvétele után. A bőr általában viszkető lehet vörösség vagy gyulladás nélkül. Általánosabban, a bőre a csalánkiütés vagy ekcéma fellángolásával reagál, az Amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia szerint. A csalánkiemek emelkedett, viszkető welts, amelyek megjelennek a meghatározott határoknál tapasztalt foltokban, és percek alatt átjuthatnak a test egyik részéből a másikba. Az ekcéma leggyakrabban a csecsemőkben található, de egész életében valaki maradhat. Az ekcéma a bőr túlérzékenysége, olyan, mint az allergia, amely pikkelyes hólyagokat okoz. Szélsőséges esetekben az ekcéma elhagyhatja az állandó hegesedést.

Az anafilaxiás sokk olyan extrém allergiás reakció, amely az egész testre hat, és halálhoz vezethet. Az anaphylaxisban szenvedő személy a MedlinePlus szerint a következő tüneteket mutatja: vérnyomásesés, halvány impulzus, szorongás, lélegzetvesztés, szédülés és fehér szín a bőrön.