3 hónapos kisbabákon a fogzás jelei

Áttekintés

A legtöbb csecsemő kb. Hat hónap múlva vágja el az első fogait, és csak 1 százalékuk vágja el első fogát 4 hónap alatt. A szülők és a gyermekorvosok egyaránt gyakran enyhe átmeneti tüneteket tulajdonítanak, mint például ingerlékenység a fogzáshoz, még akkor is, ha a fogak nem jelennek meg hónapokkal később. Sok gyermeknek enyhe tünete van a fogzáskor, de a szülőknek ki kell zárniuk a többi betegséget, mielőtt esetleg súlyos tüneteket, például hasmenést okozna a fogzás.

Ingerlékenység

A fogazott csecsemők sokkal kényelmesebbek és ingerlékezőbbek lehetnek a megszokottnál, mert a fogíny felett a felszakadt fog felett érzett kellemetlen érzés. Az irritáció gyakran körülbelül négy nappal kezdődik, mielőtt a fog kitönik, és körülbelül három nappal a fog megjelenése után folytatódik. Ha a baba ingerlékeny, és érezni fogja a fogat a fogíny alatt, ha a terület gömbölyűnek tűnik, vagy ha a fog teteje megjelenik, a fogzás okozhatja ingerlékenységét. Kérdezze gyermekorvosát, mielőtt három hónapos acetaminophenet vagy ibuprofent adna, hogy megkönnyítse a kényelmetlenségét. A fogzás nem okoz kellemes sírást. Ha a baba rendkívül ingerlékeny, hívja a gyermekorvosot.

Fokozott csöpögés

Amikor a baba foga hamarosan megjelenik, a szokásosnál több nyálkot produkálhat. Bár a suttogás a csecsemõ fejlõdésének normális része, néha megnöveli a fogazati fázist. A túlzott hasadék okozhatja a baba fejfájás kialakulását mellkasán, nyakán és állán. A vékony vazelintegráció alkalmazása az érzékeny területekre segít megelőzni a kiütések kialakulását. Néhány csecsemő a vöröses arcot is kifejti, és nem hasonlít a nyáladzáshoz, míg a fogzás.

Duzzadt gumi

Amint a fogak elkezdenek felfelé mozdulni a baba fogain keresztül, duzzanatot, vörösszemhatást és esetleg zúzódást észlelhet az ínyen. A kellemetlenség enyhítésére próbálja meg tiszta ujjával vagy hűvös, nedves mosogatóronnyal teli masszírozni az ínyét, a nyomás ideiglenesen megkönnyíti a fájdalmat. Az ínyre közvetlenül felszívódó gélek is segíthetnek a fájdalom enyhítésében, de óvatosan olvassák el a címkéket, és kérdezzék meg gyermekorvosát, ha a termék azt javasolja, hogy ne használja a gélt egy 3 hónapos csecsemőn. A topikális 2% -os lidokain tartalmú gélek túlzott használata görcsrohamot okozhat, a gyermekgyógyászati ​​tankönyv “A 5 perces gyermekgyógyászati ​​konzultáció” figyelmeztet.

Láz

Bár a testhőmérséklet jelentős emelkedése valószínűleg kevés köze van a fogzáshoz, a fogazott baba duzzadt ínyei enyhe lázat kelthetnek. A 100,6 F-nél nagyobb láz nem kapcsolódik a fogzáshoz. Minden 3 hónaposnál idősebb láz orvosi vizsgálatot igényel, még akkor is, ha fogoljon. Beszéljen a baba gyermekorvosával, hogy kizárja a súlyosabb lázas okokat.

A szülők gyakran hozzákapcsolják a hasmenést a fogzáshoz. A fogazat okozhat laza székletet, de általában nem okoz hasmenést. A szülő észlelése, hogy a fogínygyulladás által okozott hasmenés jóindulatú, azonban káros következményekkel járhat, a 2000-ben megjelent “Western Journal of Medicine” című cikkében. A kiszáradás a hasmenésből eredhet, függetlenül attól, hogy mi az oka, különösen olyan csecsemőknél, akik már 3 hónapnál fiatalabbak. Hívja gyermekorvosát azonnal, ha a baba hasmenést okoz, függetlenül attól, hogy a fogamzásgátló vagy nem.

Hasmenés