A gerinc herpesz tünetei

Bőrelváltozások

A Centers for Disease Control és Prevention (CDC) szerint 45 millió amerikai fertőzött herpeszel, bár a legtöbbnek fogalma sincs, hogy fertőzött. A “Neurológiai Levéltár” 2008. májusi kiadásában a & drd. Joseph R. Berger és Sidney Houff, a Kentucky Egyetem Orvostudományi Egyetemétől beszámoltak arról, hogy a herpesz vírus a boncolás 40% -ánál fordult elő, bár legtöbbjüknek nincs dokumentált herpesztörténete. A gerinc herpesz tünetei különböznek a herpeszhez társuló legtöbb tünetektől.

radiculopathia

A gerincvelői herpeszhez kapcsolódó bőrelváltozások megjelenhetnek a nemi szerveken, vagy olyan helyeken jelennek meg, amelyek kevésbé kapcsolódnak a herpesz fertőzésekhez, például az alsó hátsó részhez, a fenékhez és a combhoz. A Skinsight.com weboldal reprezentatív fotókat kínál. Általában a “Harrison, 039 # s Internal Medicine alapelvei” szerint a herpesz elváltozások fájdalmas, kicsi vörös dudorok vagy folyadékkal töltött buborékfóliák kezdődnek. Néhány nap alatt a sérülések általában megszakadnak, és a kéreg felborul. Ez alatt az idő alatt viszketés, fájdalom vagy mindkettő lehet. Az első elváltozások mindaddig, amíg hat hetet vesz igénybe. A visszatérő elváltozások általában egy héten belül megoldódnak. Gyakran a sérülések tönkreteszik a pattanások, a higgadt szőrök, az allergiás reakciók, a jock itch vagy más típusú kiütések. Mivel önállóan oldanak meg, az emberek rendszerint nem keresik az orvost.

Aseptikus meningitis

A radikulopathia a gerinc herpesz másik tünete. Az & quot; radiculopathy & quot; kifejezés általában az idegekkel kapcsolatos problémákra utal. A radikulopathia meghatározó jellemzője, hogy a tünetek az érintett ideg eloszlása ​​mentén “sugároznak” vagy “sugároznak”. A herpesz által okozott radikulopathia tipikusan az ágyéki vagy a szakrális ideg gyökereit érinti. A sacrális és ágyéki radikulopathia tünetei, amint azt a “Neurológiai levéltár” c. Dokumentumban leírják, középpontjában az unalmas vagy bizsergő fájdalom jelentkezik a hát alsó részén, a fenekében vagy az anogenitális területen, a lábfájdalmak és combok (sciatica), a lábizmok gyengesége Képtelenség járni a lábujjakon. Súlyos esetekben a tünetek vizeletretenciót, székrekedést és átmeneti bénulást okozhatnak.

A “Harrison’s Internal Medicine Principles” szerint a spinális herpesz is olyan aszeptikus meningitishez vezethet. Az “aszeptikus” kifejezés a baktériumok hiányára utal, míg az agyhártyagyulladás a gerincvelőt és az agyat borító kötőszövet gyulladását jelenti. Az agyhártyagyulladás tünetei közé tartozik a fejfájás, a merev nyak, a láz és a megváltozott mentális állapot. Az ilyen tünetekkel küzdő embereknek azonnal orvosi ellátást kell kérniük, függetlenül attól, hogy a herpesz vagy más betegségek előfordultak-e. A gerinc herpesz okozta meningitishez hátsó, fenék, perineális és alsó végtag fájdalom, vizeletvisszatartás és székrekedés társulhat. A visszatérő genitális herpesz esetén a fejfájás a visszaeső genitális herpeszes betegek 15% -ánál fordul elő, és a “Neurológiai Levéltár” című cikk szerint valószínűleg a herpeszvírus meningésének szubakut fertőzését tükrözi.