A metamfetamin hatása az artériákra és az erekre

Az artériákra gyakorolt ​​hatások

A metamfetamin használatával többszörös szövődmények jelentkezhetnek. Függetlenül attól, hogy a használat, a visszaélés vagy a függőség milyen formában van, a test legfontosabb szervei fájdhatnak, és a legsúlyosabb esetekben haláleset fordulhat elő. Az artériákat és az ereket jelentősen befolyásolja a gyógyszer alkalmazása, ami kardiovaszkuláris diszfunkciót és központi idegrendszeri károkat okoz.

A véredényekre gyakorolt ​​hatások

Az artériák felelősek a friss vért a szívetől a testig. Táplálék és oxigénellátás táptalajaként szolgálnak az izmok és szervek számára. Amikor a metamfetamin alkalmazása megtörténik, az artériák a gyógyszer vezetõi a testrészekké válnak, és befolyásolják az agy által a többi szervhez küldött üzeneteket. Ez azt eredményezi, hogy a szív megerõsödik és gyorsabban dobog, az artériákat szűkíti. Ez csökkenti az esszenciális véráramlást, növeli a vérnyomást és a véralvadást. Amikor a vér normális áramlása a szívből az artériák által korlátozott, az eredmény gyakran szívroham vagy fertőzés a szívburok nevezett endocarditis.

További megfontolások

Az erek felelősek a vér egész testen való szállításáért. Ezek az edények magukban foglalják az artériákat, kapillárisokat és vénákat. Metamfetamin alkalmazása esetén érszűkület vagy az erek szűkülése történik. Ez a szív normális áramlásának hiánya miatt a szív gyulladásához, görcsrohamokhoz, pszichózishoz, agyvérzéshez és agyvérzéshez vezethet. A összehúzódott erek fejfájást, szabálytalan szívverést és mellkasi fájdalmat is okoznak. Ezen túlmenően az erek összehúzódása pulmonalis oedemát vagy túlzott folyadékot okozhat a tüdőben, ami krónikus tüdőbetegséghez vezethet.

Az akut veseelégtelenség a metamfetamin használatának következménye is. A véráramlás a veseartériák veséjén keresztül történik, és a hulladék kivonására szűrés történik. Ha a szállítórendszer a gyógyszer felhasználása miatt hígít, ez megakadályozza a természetes szűrési folyamatot a vérellátás csökkenése miatt, és veseelégtelenséget, gyulladást és / vagy vírusfertőzést okoz. Az intesztinális iszkémia vagy a vékonybél véráramlása a metamfetamin használatát is eredményezheti. Ez hirtelen esemény lehet, vagy az idő múlásával előfordulhat, ha a bélben megakadályozza a véráramlást.