Lép könnycseppek

Áttekintés

A lép egy olyan szerv, amely a bal felső hasban található. Nagyon érrendszeri, azaz nagy mennyiségű vért tartalmaz. A lép sérülése a tompa erejéből a hasba történhet, például sportolás vagy gépjármű-baleset, vagy hasi műtét vagy fertőzés következtében. A lép léphet vagy szakadhat életveszélyes mennyiségű vérveszteséghez. A szakadt lép lépései a MayoClinic.com szerint orvosi sürgősségiek

Hasi fájdalom

A lép laceráció vért szivárog a hasüregbe. A lép szakadásával vagy szakadásával járó személy a bal felső negyedben, vagy a bal bordák körül vagy alatt fogja tapasztalni a hasi fájdalmat. A bal hasfájás súlyos fájdalmat és érzékenységet okozhat. “Gyermekgyógyászati ​​orvostan az elsődleges ellátáshoz” azt tanácsolja, hogy a fájdalom gyorsan fejlődik, ha a lépet szakadt vagy szakadt ki a tompa tompa traumától a hasra. A fájdalom fokozatosan rosszabbodik, ahelyett, hogy jobb lett volna. A hasi megnagyobbodás vagy a has megduzzadása is előfordulhat, amikor a vér belép a hasüregbe.

A Shock tünetei

A “Journal of Athletic Training” megállapítja, hogy a lép a szervezet összes egységének egy darabját tartalmazza. A lépsérülés súlyosságától és helyétől függően gyors vérveszteség léphet fel a szakadt lépből. A hasi üreg belsejében a nem kontrollált vagy gyors vérveszteség hipovolémiás sokkot vagy alacsony vérveszteséget okozhat. A hipovolémiás sokkban szenvedő személy gyors impulzust és alacsony vérnyomást tapasztal. Lehet, hogy sápadt, izzadt bőrük van, és téveszmék vagy zavartnak látszik. A légzés mélynek és gyorsnak tűnhet. A hypothalamus tünetei a lépszakadás után gyorsan kialakulhatnak.

Eszméletlenség

A “fejlett sebészeti gyakorlat” azt tanácsolja, hogy súlyos lép-könnyek esetén haláleset fordulhat elő, bár ez rendkívül ritka. A súlyos lépszakadással vagy sérüléssel rendelkező személy gyorsan belélegezhet a hasüregben, és perceken belül eszméletvesztéssé válhat. Haláleset fordulhat elő, mielőtt az orvosi beavatkozás segítséget nyújtana.

További tünetek

A hasi fájdalom utáni nyomás a lépben való sérülést okozhatja, de a székletet nem szabad átengedni. Egy személy fájdalmat érezhet a testének másik helyén sugárzó fájdalomtól a bal hasrész mellett, például a bal váll, a hát vagy a nyak fájdalma.