Softball tények és szabályok

Áttekintés

A softballlabda hasonlít a baseballhoz, de a labdajátéknál nagyobb labdát használsz, mint a baseballban. A labdát alaposan felhúzza a softballban. Gyors ütemeket dobál, és gyorsan büszkélkedhet a softball játékokban. A labdát egy 3-10 láb magas ívvel kell felemelni, és nem lehet lopni a bázisokat a lassú ütemű softballban.

Történelem

A Nemzetközi Softball Szövetség weboldala szerint a softball 1887-ben kezdődött a hálaadás napján Chicagóban. A csapata győzelmét ünneplő labdarúgó-rajongó dobott egy box kesztyűt az ellenfél csapatának rajongója. A rajongó egy kesztyűvel ragadta meg a kesztyűt, és egy George Hancock nevű riporter tanúja volt ennek. Hancockot arra tervezték, hogy elindítsa a játékot, és a kesztyűt egy gömbbe kötötte, krétával a padlóra vágott vonalakat, és denevér fogantyúként használta. Hancock tartotta az első softball meccset az éjszaka során, amikor látta a kesztyűt, és szombat este játszott. Hancock 1889-ben kiadta az első szabálykönyvet.

A labda

A Nemzetközi Softball Szövetség szabálykönyve előírja, hogy a softballnak sima csíkos, rejtett varrott vagy lapos felületű labda kell lennie. A gömb középponti magját hosszú szálas kapokból kell készíteni, amely parafából és gumiból, poliuretán keverékből vagy más anyagokból áll, amelyeket az ISF Equipment Standards Commission jóváhagy. A softballokat csavart fonállal kell feltekerni, és latex vagy gumi cementekkel kell bevonni. A labda fedelét a golyóhoz kell erősíteni, varrással, gyapotból vagy vászonból. A labdákat lassú ütemű vagy gyors ütemezéssel kell jelölni, és a fedélnek krómozott cserzett lóhéj, marhabőr vagy szintetikus anyag, amelyet az ISF Equipment Standards Commission jóváhagy.

Játékosok

A gyors ütemű softball-csapat kilenc játékosból vagy kilenc játékosból és egy kijelölt játékosból állhat. A kijelölt játékos egy támadó játékos, aki a védekező játékos helyett léptet. A lassú ütemű softball csapatoknak, amelyek nem társulnak, 10 játékosnak kell rendelkezniük, és rendelkezniük kell egy opcionális 11. játékossal. A co-ed softball csapatnak öt férfi és öt női játékos kell. Két extra játékos vehet részt egy társult csapatnál, de férfinak kell lennie, a másiknak pedig nősténynek kell lennie.

Megbízatási idő

A játékszabályok hét inningből állnak. A játék hat inningből állhat, ha a csapat, amelyik a második tétlenkedik, több gólt szerez hat soron, vagy a hetedik játékrészben. A hetedik játékrész végén megkötött játékok mindaddig folytatódhatnak, amíg az egyik oldalon több futás nem ér véget egy további játékrészben. A hetedik játékrész végén megkötött játékok is folytatódhatnak addig, amíg a csapat, amelyik másodpercek után dobta a labdát, még egy futóverseny felénél többet fut ki a harmadik kiosztás előtt. A döntőbíró bármikor hívhat játékot a sötétség, az eső, a tűz, a pánik vagy az okok miatt, amelyek veszélyeztetik a pártfogókat vagy játékosokat. A játék, amelyet a döntő szabályos játéknak nevez, ha öt inning teljes.

A tésztához a labda belsejében kell lennie, amikor kapcsolatba lép a labdával. A tészták nem érinthetik az otthoni tányérját a lábának bármely részével, amikor kapcsolatba lép a labdával. Egy illegálisan labdázott labda akkor jelentkezik, amikor a tészták teljesen elhagyják a tégely dobozát, és visszatérnek a tésztához, hogy kapcsolatba kerüljenek a labdával. Batters kell használni jóváhagyott és változatlan denevérek. A denevéreknek az ISF Equipment Standards Commission által jóváhagyott fa vagy egyéb anyagnak kell lennie. A fémlemezeket szögletes fémből kell készíteni, és nem kell fából készült fogantyúval rendelkezniük. A softball-denevér nem haladhatja meg a 34 inches-t vagy a 38 oz-ot.

Ütőkezelés