Strep torok tünetei láz nélkül

Fájdalmas torok és nehézség lenyelése

A Strep torok gyakori torokfertőzés, amelyet az A csoportba tartozó baktériumok okoznak. Ezt a fertőző fertőzést leggyakrabban az 5 és 15 év közötti gyermekek diagnosztizálják, a MayoClinic.com szerint. Stressz-torokkal rendelkező emberek klasszikus torok tüneteket alakíthatnak lázzal vagy anélkül. Az antibiotikum kezelés tipikusan szükséges az strep-torok tüneteinek megoldásában az érintett betegeknél.

Elmosódott torokfoltok

A torokfájás az elsődleges tünet, amelyet a strep-torok szenved. A torokfájdalom általában mérsékelt vagy súlyos, és a legnyilvánvalóbb, ha egy személy lenyelni próbál. A lenyelés nehézkes és kényelmetlen lehet, és egyes emberekben további tünetek jelentkezhetnek.

Bővített mandulák vagy nyirokcsomók

Ez a bakteriális torok fertőzés az elszíneződött bőrfoltok megjelenését eredményezheti a torok hátulján. A torok bõre szokatlanul vörös vagy fehér lehet, a KidsHealth szerint.

Fejfájás

A torok baktériumok súlyosan irritálhatják vagy gyújtogathatják a test ezen részét. Ennek következtében a strep-torokban szenvedők szokatlanul duzzadt mandulákat alakíthatnak ki, amelyek a torok hátsó oldalán helyezkednek el. A duzzadt vagy kibővített mandulák szűkíthetik a torkot, ami súlyosbíthatja az érintett személyek lenyelését. Emellett a strep-torokban szenvedők észrevehetik, hogy a nyakukban lévő nyirokcsomók megnagyobbodnak vagy gyengédek, a FamilyDoctor.org magyarázza.

Gyomorrontás

A strep-torokban szenvedő emberek fejfájást okozhatnak ennek a torokfertőzésnek köszönhetően, az Országos Allergiai és Fertőző Betegségek Intézet jelentései. A fejfájás fájdalmai általában enyhék vagy közepesen súlyosak, és megnehezíthetik az emberek koncentrálódását vagy éberségét a nap folyamán. Ha a fejfájás fájdalmai kellemetlenek, a betegek túlzottan ellenálló fájdalomcsillapítást vehetnek igénybe, például az acetaminofén, hogy segítsenek enyhíteni a kellemetlen érzést.

Bizonyos strep-torkomban szenvedő emberek, különösen a gyermekek, tünetként gyomorpanaszokat tapasztalhatnak. A gyomorpanaszok jellemzően hányinger, hányás vagy alhasi fájdalom, és hozzájárulhatnak az érintettek étvágyának jelentős csökkenéséhez.

A gyermekek szokatlan bőrkiütést alakíthatnak ki a strep torok tüneteinek, a FamilyDoctor.org jelentése szerint. A bőrkiütés kicsi, vörös foltokként jelenhet meg, amelyek jellemzően a bőrráncok vagy a hónalj alatt lévő bőrre lokalizálódnak.

A túlzott vagy megnövekedett fáradtság bizonyos embereknél a strep-torok tünete, a MayoClinic.com megjegyzi. A fáradtság jellemzően a torokfájdalom vagy a gyomorpanasz tüneteivel összefüggésben jelentkezik. A fáradtság vagy rossz közérzet tapasztalatai nehézségekbe ütköznek, vagy napközben gyakori napsugarakat okozhatnak.

Skjn Rash

Fáradtság vagy rossz közérzet