A legjobb kiegészítők a vese egészségére

C vitamin

A vesék kulcsfontosságú szerepet játszanak a toxinok és a pazarló anyagok felszámolásában, valamint segítik a vérnyomást. A Nemzeti Vese- és Urológiai Betegségek Tájékoztató Elszámolóház (NKUDIC) honlapján az egészséges vese- vagy vesefunkció veszélybe kerülhet, ha a vesék sérülést szenvednek, károsodnak például a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás, vagy a különböző lenyelt vegyi anyagok mérgezésével szennyezettek. A vese egészségi állapotának helyreállítása és fenntartása érdekében bevonhatja a legjobb kiegészítőket és ételeket a mindennapi gyakorlatba.

B-vitamin

A C-vitamin támogatja a veséket, és segít megóvni őket a vesekövektől, különösen az urnakövekből, amelyek a húgysav-kristályok lerakódása következtében alakulnak ki – mondja a DoctorYourself.com. Javasolja a narancs, a szőlő és a sárgarépa fogyasztását, valamint a magas C-vitaminban levő gyümölcsleveket. A vese egészségi állapotának fenntartásában hasznosak a pufferolt C-vitamin aszkorbát-kiegészítők is.

Citromlé

A B-vitamin-komplex komplex kiegészítése fontos a vesekövek megelőzésére, és felhívja a figyelmet a Doctor Yourself weboldalára. A B6 hiány kimutatták, hogy hozzájárul a vesekövek kialakulásához.

Almaecet

Magas káliumtartalmú, citromlé lehet hozzáadva a diéta, hogy megakadályozzák a húgysav kristályok kialakulását, amelyek hozzájárulnak a húgysav képződéséhez, a köszvény és az urát vesekövek prekurzorához a Health911.com szerint. A citromlében lévő kálium segít létrehozni a kalcium-karbonátot, amely lúgosítja a szervezetet, ezáltal a rendszer semlegesíti a savakat. A kálium ásványianyag, és a veséknek való segítségnyújtás egyik elektrolitja a University of Maryland Medical Center (UMMC) szerint a vérnyomást, a szívműködést és az elektromos impulzusokat egyensúlyozza ki.

L-karnitin

Az organikus almaecetet Dr. Theodore A. Baroody a “Alkalize or Die” című könyvében javasolja, hogy segítsen a test enyhén lúgos állapotban tartásában. Baroody megmagyarázza, bár egy sav, képes lúgos formálást létrehozni a rendszerben azáltal, hogy semlegesíti a savakat az emésztési folyamatban. Továbbra is elmagyarázza, hogy a szervezet képes a jó egészség megőrzésére, ha enyhén lúgos. Ez a vesékre vonatkozik, mert amikor a vizelet lúgos, akkor védi őket a húgysav okozta károsodástól.

Az L-karnitin, amelyet karnitinnek is neveznek, olyan aminosav és tápanyag, amely segíti a testet és átalakítja a zsírt, különösen a májban és a vesékben az energiához. Valamikor a szervezetnek szüksége van az L-karnitin kiegészítésére az UMMC szerint, mert a vesén keresztül termel. Ha veseelégtelenség áll fenn, az L-karnitin készletek jelentősen csökkenthetők. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdi ezt a kiegészítést.