Gyógyszer csepegtető használata

Áttekintés

A gyógyszeradagoló szerszámok általában egy hosszú darab üvegből vagy műanyagból készültek, rugalmas gumi fogantyúval, amely a készülék belsejében és kifelé történő bejuttatására szolgál. Az orvostudománynak más alkalmazások is vannak a gyógyászati ​​területen kívül, és hasznos lehet háztartási cikkek.

Gyógyszer

A gyógyszercseppecskék legnyilvánvalóbb alkalmazása kis mennyiségű gyógyszer adagolását jelenti. Számos orvosadagolónak vannak jelölései a folyadék mérésére, így a felhasználó pontos adagolást adhat. A legtöbb gyógyszeradagoló kapacitása 1 és 2 ml között van, így ideálisak a csecsemők és kisgyermekek számára, akik nem igényelnek nagy adagot a Mayo Klinika szerint. Használhatók arra is, hogy cseppeket adjanak a szemnek, mivel a felhasználó ellenőrzi, mennyi folyadék szabadul fel egyszerre.

Tudomány

A tudósok laboratóriumi gyógyszeres droppereket használnak a folyadékok helyről a másikra történő átvitelére, valamint a folyadékok oldatokká vagy felületekre történő lecsapolására. Az orvostudományhoz hasonlóan a dropperek használata segít a tudósok pontos mennyiségének mérésében, nem pedig a folyadék befogadásának bármilyen tartályából, így pontos kísérleteket és pozitív eredményeket tesznek lehetővé.

Háziállatok

A háziállatoknak gyakran szükségük van gyógyszerekre, például szívférgességre vagy szemcseppekre. A gyógyszeres cseppentő eszköz hasznos eszköz lehet a gyógyszerkészítmény pontos adagolású adagolására, hogy biztosítsa a kedvence egészségét és biztonságát.

A kiömlött

A gyógyszeres dropperek hasznosak lehetnek, ha kis mennyiségű potenciálisan káros folyadék kerül. Például egy gyógyszeres csepegtető használható a higany felszabadított hőmérőjének tisztítására, amely káros lehet, ha kezelik, a Connecticut State Department of Health szerint.

Olyan projektek esetében, amelyek kis cseppek precíz elhelyezését igénylik, gyógyszeres csepegtetőt alkalmazhatunk a festék kis mennyiségekben való alkalmazására. Azonban a felhasználónak azonnal ki kell öblítenie a gyógyszert csepegtetőt forró vízzel annak érdekében, hogy eltávolítsa a festéket, mielőtt megszáradna, mivel eltömítheti az üveg vagy műanyag csövet, így felhasználhatatlanná teheti.

Iparművészet